Genellikle evde eksik olmaz ve çeşitli günlük durumlar için doğal çarelerden biri olduğu için Mart ayının ilk günlerinde bitkilerin üzerine bikarbonat dökmek faydalıdır.

Karbonatı bitkilere dökün

Kabartma tozu, birçok durum için evrensel bir ev ilacıdır, ancak evdeki günlük sorunları çözmek söz konusu olduğunda da çok yardımcı olur.

Bitkilerde bikarbonat

Bir dahaki sefere evde acil bir durumla karşılaştığınızda, hatta bahçede bile, kabartma tozu düşünün, çünkü sizi gereksiz yere alışverişe gitmekten kurtarabilir.

Bitkilerde bikarbonat

Nitekim bahçedeki veya mutfak bahçesindeki bitkilerde bikarbonat kullanmak , böcek ilacı veya mantar ilacı gibi bir dizi kimyasal ürüne başvurmak zorunda kalmadan bu yeşil alanların keyfini çıkarmamızı sağlayacaktır .

Kabartma Sodası Nedir?

Sodyum bikarbonat, doğal olarak oluşan veya yapay olarak çok zorlanmadan üretilebilen bir maddedir; beyaz kristal bir görünüme sahiptir , suda kolayca çözünür ve özellikle alkali bir pH ile karakterize edilir.

Ayrıca biyolojik olarak parçalanabilir ve ucuzdur, bu da onu her bütçeye uygun hale getirir.

Bikarbonat

Sodyum bikarbonatın hem mide asidini azaltmak için tıbbi hem de tıkanık boruları açmak için evde kullanılan birçok uygulaması vardır Ayrıca kozmetikte, örneğin deodorant veya diş beyazlatıcı olarak da kullanılır .

Biyo-pestisit olarak bitkiler üzerinde bikarbonat

Sodyum bikarbonat, kolayca parçalanabilmesi ve çevrede iz bırakmaması nedeniyle biyo-pestisit olarak kabul edilmektedir.

Külleme olarak da bilinen külleme, elma ve armut kabuğu, çiçek monilyozu ve gri çürüklüğü gibi yaprak ve gövde yüzeyinde gelişen parazitik mantarlara karşı etkilidir .

Bununla birlikte, tüylü küf, antraknoz ve septoria gibi yaprakların içinde yaşayan mantarlara karşı o kadar etkili değildir , ancak yine de gelişmelerini durdurmaya yardımcı olabilir.

Mantarlara karşı kabartma tozu

Kullanmak için, ilk belirtiler fark edilir edilmez seyreltilmesi (bir litre suya %0,5 ila 1 sodyum bikarbonat tozu bir kaşık siyah sabunla) ile seyreltilmesi ve tedavinin haftada bir tekrarlanması önerilir . Ürün etiketini dikkatlice okumak ve kullanım için doz ve önlemlere uymak önemlidir.

Fungisit olarak sodyum bikarbonat

Mantar ilacı olarak kabartma tozu kullanmak için , dört yemek kaşığı karbonatı bir litre suya karıştırmanız ve bitkilerinize haftada iki kez bu solüsyonu püskürtmeniz gerekir.

Sirke ve kabartma tozu

Bahçenizi en iyi şekilde korumak için, kabartma tozu ile biraz beyaz sirkeyi karıştırabilirsiniz, çünkü bu karışım bitki büyümesini teşvik edecektir. Bahçenizde çok fazla yabani ot sorunu veya düzensiz büyüme varsa, bunları kabartma tozu ile kolayca düzeltebilirsiniz.

Bitki ölümünü önlemek için etkilenen bölgeye bol miktarda kabartma tozu serpin Sağlıklı ve güçlü bitkiler elde etmek için önleme en iyi stratejidir, bu nedenle Mart ayının ilk günlerinde bikarbonatlı tedavilerin yapılması diğer uygulamalara göre tercih edilecek avantajlı ve sürdürülebilir bir çözümdür.

ev