Bu yazıda elma kabuklarının ve diğer atıkların ne işe yarayabileceğini keşfetmenize yardımcı olacağız. İşte bu eşyaları bir kavanoz suya batırırsanız elde edebileceğiniz şeyler.

Elma , İtalyan sofralarında en çok bulunan meyvelerden biridir . Ünlü atasözü “Günde bir elma doktoru uzak tutar” basit bir söz değil, bu meyveyi sık sık yemenin inanılmaz faydalarına gerçekten tanıklık ediyor.
Aslında elmalar lif ve vitamin açısından zengindir ve esas olarak sudan oluştuğu için vücudumuzu her zaman mükemmel şekilde nemli tutmamızı sağlar. Ayrıca bu meyveler antioksidan maddeler ve birçok mineral tuz içerir .
Elma tüketmek aynı zamanda bağırsaklarımıza da gerçek faydalar sağlar. Bu nedenle, tüm meyvelerde olduğu gibi, doğru beslenme için elmaların da sık sık tadına bakmak çok önemli hale geliyor.
Elmanın tadına varacağınız zaman dış kabuğunu çıkarmanız gerekecektir . Meyve, güvenli bir şekilde yıkandığı sürece kabuğunun tamamıyla da tüketilebilir. Aslında kabuk, K vitamini de dahil olmak üzere pek çok vitamin içerir. Ancak bu elementi herkes sevmez.
Eğer yemeden önce elmanın kabuklarını çıkarırsanız, bunların mutlaka atılması gerekmediğini bilin. Aslında kabuklar , mutfakta yaygın olarak kullanılan bir malzemenin hazırlanmasında yararlı olabilir , ancak yalnızca bu değil. Neyi kastediyoruz? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.
Elma kabuklarını suya koyun: Bu işlemle belirli bir içerik elde edeceksiniz
Mutfakta olduğu kadar temizlikte de yaygın olarak kullanılan bir malzeme, elmadan başlayarak yapılacak. Bu elma sirkesi . Şarap sirkesi, beyaz sirke veya alkol sirkesi gibi, bu bileşen de çeşitli tariflere lezzet vermesi ve belirli yüzeyleri mümkün olan en iyi şekilde sterilize etmede etkili olması nedeniyle oldukça takdir edilmektedir .

Mutfak alanında elma sirkesi esas olarak birçok sebze bazlı salata için en uygun çeşni olarak kullanılır. Hatta çeşitli kişilerin damak zevkine bağlı olarak bu çeşni için balzamik sirkeye alternatif olarak da kullanılabilir.
Ancak elma sirkesi ile pek çok tuzlu ve tatlı tarif de yapılabilmektedir . Örneğin kek yapımına iyi gider ama aynı zamanda birçok tatlının mayalanması için de çok faydalıdır. Elma sirkesi ile mutfakta yapılabilecek pek çok olası yaratım arasında ev yapımı mayonezle ilgili olanlar da vardır.
Ancak beklendiği gibi elma sirkesi farklı bir alanda, yani ev temizliğinde de söz sahibi olabilecek . Bu bileşen aslında mükemmel temizleme ve yağ giderme özelliklerine sahiptir. Bu nedenle birçok yüzeyin dezenfekte edilmesinde oldukça faydalı olacaktır.
Ayrıca elma sirkesi, elektrikli ve mikrodalga fırınlardan gelen keskin kokuları giderme avantajına da sahiptir . Sadece suda eritmek ve karışımı temizlenecek yüzeylere bir sünger veya bezle geçirmek yeterli olacaktır.
Şimdi kabuklardan ve diğer atıklardan başlayarak ev yapımı elma sirkesinin nasıl yapıldığını öğrenelim . İşte bu malzemenin hazırlanışına dair tüm detaylar.
Elma sirkesi: İşte bu meyvenin kabuklarıyla nasıl hazırlanacağı
Elma sirkesi elde etme prosedürü gerçekten çok basit ve herkesin ulaşabileceği bir işlemdir. Bu malzemeyi elde etmek için sadece elma parçalarını değil aynı zamanda kabukları ve çekirdekleri gibi tüm atıklarını da kullanabilirsiniz . Kusursuz elma sirkesi yapmanın tüm adımlarını keşfetmeye hazır mısınız? İşte bu konuda bilmeniz gereken her şey.

Yapılacak ilk şey , biraz elma alıp orta veya küçük parçalara kesmek olacaktır . Bu parçaları kabukları ve çekirdekleriyle birlikte bir kavanoza koyacaksınız . Bu noktada tek yapmanız gereken kavanoz dolana kadar biraz su dökmek . Ancak elmalar ve artıkların kavanozun yaklaşık yarısını doldurması gerekecek.
Bu işlemleri yaptıktan sonra sıra şekere gelecektir . Dozaj olarak her 250 mililitre suya büyük bir kaşık dolusu şeker eklenmesi tavsiye edilecektir. Daha sonra şekerin iyice erimesi için her şeyin karıştırılması gerekecektir.
Artık tek yapmanız gereken kavanozun üzerini pamukla kapatmak , böylece böceklerin veya tatarcıkların kavanoza girmesine izin vermezsiniz. Karışım yaklaşık 15 gün boyunca serin ve karanlık bir yerde saklanmalı ve her şey günde en az bir kez karıştırılmalıdır.
Günler geçtikçe, doğal fermantasyon süreci nedeniyle sıvı giderek daha koyu hale gelecektir . Gerekli 15 gün geçtikten sonra sıvıyı çeşitli elma parçalarından ve atıklardan ayırarak filtreleyebileceksiniz.
Ancak burada bitmiyor. Fermantasyon işleminin tamamlanması için elde edilen sıvı başka bir kavanoza konularak yaklaşık bir buçuk ay kadar içeride bekletilir . Elma sirkenizi almış olacaksınız.