Kabartma tozu ve defne, sayısız faydası göz önüne alındığında, çoğu zaman birçok amaç için kullanılan iki maddedir.

Kabartma tozu ve defne yaprağı

Okumak, hiç şüphesiz , günlük eziyetinden ve özellikle iş stresinden kurtulmak için birkaç dakika ayırmayı seven birçok kişi için en sevilen etkinliklerden biridir . Kanepede dinlenmek için, belki de bisküvili bir çay eşliğinde, çok az şey iyi bir kitaptan daha uygundur. Okumak birçok nedenden dolayı önemlidir: Okumak, dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra, kişinin dünya, aynı zamanda kendisi ve başkaları hakkındaki bilgisini artırmanın harika bir yoludur . Ayrıca kitap okumak beynin aktif kalmasına yardımcı olur, yaşlılıkta bile ezberlemenizi sağlar ve muhakeme etmeyi kolaylaştırarak eleştirel düşünmeyi teşvik eder.

Kitaplardaki küf ve toz: bazı çok etkili tavsiyeler

Kitap severlerin ellerinde, tüm ciltlerini düzenli tuttukları bir kütüphane mutlaka vardır. Tüm kitapları tek bir yere yerleştirmek, en sevdiğiniz cildi seçebileceğiniz her zaman elinizin altında bir köşeye sahip olmanızı sağlar.

Ancak kitapların sayfalarının giderek bozulma riskini almamak için kitapçıların bile özen ve bakıma ihtiyacı vardır .

Aslında, zamanla kitaplar sararma eğilimindedir ve ayrıca ciltleri mahvetmekten başka hiçbir işe yaramayan böcekleri, tozu, küfü ve diğer maddeleri çekebilir. Zarar vermenin yanı sıra kitapların klasik kokusunu da ortadan kaldıran sorunlar, onları özellikle büyüleyici kılan yönlerden birini ortadan kaldırıyor.

Kitap tozu çözümleri

Şans eseri, kitapları her zaman kir ve küften uzak tutmanın yolları vardır. En çok kullanılan tekniklerden biri , bikarbonat ve defne gibi çok etkili iki elementin uygulanmasıdır .

Yapılacak ilk şey, kitapların üzerinde biriken tozu temizlemektir. Özellikle onları okumadan çok fazla zaman geçirdiğimizde, ciltlerimiz tozla kaplanma eğilimindedir.

En iyi müttefikimiz kabartma tozu olan kapsamlı bir temizliğe ihtiyacımız var . Ünlü bileşen aslında kiri çok iyi emebilir ve aynı zamanda kötü kokuyu da ortadan kaldırabilir.

Bu amaca ulaşmak için, 300 ml ılık su içeren bir kaba iki yemek kaşığı kabartma tozu dökmek , belki de her şeyi parfümlemek için birkaç damla esans yağı eklemek gerekir .

Bu noktada, bir bez alın ve çözeltiye batırın , iyice sıkın ve ardından kitabın kapağının ve kenarlarının (çok hassas bir şekilde) tozunu alın: tabii ki sayfaları ovalamamaya dikkat etmelisiniz, aksi takdirde ıslanırlar. ve toz yapışmış kalacaktır.

Defne böceklere karşı idealdir: nasıl kullanılır?

Kabartma tozu da kitaplardan küf çıkarmak için mükemmel bir çözümdür. Küflü kitabı alıp poşete koyuyorsunuz ve iki yemek kaşığı karbonat ekleyip tekrar kapatıyorsunuz .

Her iki günde bir çanta biraz çalkalanmalıdır. Yaklaşık on gün sonra torba yeniden açılabilir ve küf fiilen ortadan kalkmış olur.

kitaplarda defne

Ya asıl sorun , örneğin gümüş böceği gibi böceklerse ? Bu böceklerin var olup olmadığını anlamak için kitabın sayfalarına bakmanız yeterli: Küçük delikler görürsek müdahale etmemiz uygun olur.

Bu durumda belirleyici araç, olağanüstü bir güve öldürücü olmasıyla ünlü defnedir.

Gümüş böceği , kitabın sayfaları arasına bir defne yaprağı koyarak, o meşhur aromatik bitkinin kokusuna dayanamadıkları için büyük ölçüde uzak duracaktır.

Tüm bu püf noktalarına ek olarak, küf ve mantar oluşumunu önlemek için kitapları her zaman kuru, günlük hava sirkülasyonu olan yerlerde tutmakta fayda var.

ev