Bahar yaklaşıyor ve onunla birlikte sivrisinekler de geliyor. Sıcaklıklar arttıkça bu sinir bozucu böcekler faaliyetlerine devam eder ve birçok insan için gerçek bir sorun haline gelebilir. Isırmaları ve bulaştırabilecekleri hastalıkları önlemek için suyun biriktiği yerlerin ortadan kaldırılması, kovucuların kullanılması gibi önleyici tedbirlerin alınması önemlidir .
Böcekler, ekosistemdeki rolü.
Böcekler , dünyadaki en büyük hayvan grubunu temsil eden bir hayvan sınıfıdır . Böcekler, bollukları nedeniyle insanlarla hem olumlu hem de olumsuz birçok yolla temasa geçer.
İnsanlarla en sık temas eden böcekler arasında sivrisinekler yer alır. Bu böcekler, beslenmek için kan emme ve sokma yeteneklerinden dolayı sinir bozucudur. Sivrisinekler sinir bozucu ısırıkların yanı sıra sıtma, dang humması ve Batı Nil virüsü gibi hastalıkları da taşıyabilmeleri nedeniyle insan sağlığı açısından da risk oluşturabilir .

Sorun yaratabilecek diğer bir böcek de evinize girip yiyeceklerin içine yumurta bırakabilen sinekler, özellikle de meyve sineğidir . Bu, sağlık sorunlarına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaların kirlenmesine ve çoğalmasına neden olabilir.
Yatak böcekleri özellikle evsel ortamlarda pek çok soruna neden olabilecek diğer bir böcektir. Bu böcekler insan kanıyla beslenir ve kaşıntıya ve ciltte tahrişe neden olabilir. Evde tahtakurularının varlığını ortadan kaldırmak zor olabilir ve çoğu zaman bir profesyonelin müdahalesini gerektirir.
Sivrisineklere karşı en güçlü böcek ilacı? Mutfakta
Evinizde bulunan birkaç malzemeyle etkili bir böcek kovucu sprey yapabilirsiniz . Bu sprey, yaz mevsiminde evi ve bahçeyi istila edebilecek sinir bozucu böcekleri uzaklaştırma özelliğine sahiptir. Bu ilacı hazırlamak için gerekli malzemeler sirke ve tarçındır.

Bitkilerle beslenen sinek, sivrisinek, eşekarısı, haşere ve yaprak biti gibi böcekleri kontrol altına almak için sert kimyasalların kullanılması gerekli gibi görünebilir .
Kimyasalların kullanımından kaçınmak önemlidir çünkü çok sayıda araştırma, kimyasalların arılar da dahil olmak üzere böcek popülasyonlarında azalmaya neden olabileceğini ve insanlarda patolojik durumlara yol açabileceğini göstermektedir.
Sivrisineklere karşı tarçın ve sirke
Tarçın ve sirke , böcek kovucu olarak etkili bir şekilde çalışan ve aynı zamanda ekolojik olan iki bileşendir . Tarçın, vücudun sağlığını geliştirebilecek esansiyel yağlar bakımından zengindir .

Çin tıbbında sıklıkla ağrı kesici olarak ve bağırsak virüsleriyle mücadelede kullanılır. Ayrıca tarçın yüksek miktarda demir ve kalsiyum içerir, bu da onu doğal bir mineral takviyesi yapar.
Tarçın, kokusu sayesinde şekerin tadını güzelleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok böceğin de hoş olmayan bulduğu bir koku . Bu onu böceklere, özellikle de sivrisineklere karşı mücadelede yararlı bir müttefik haline getirir. Böcek ilacı olarak son derece etkili bir baharattır. Kendi böcek kovucu spreyinizi yapmak için çubuk, toz veya esansiyel yağ kullanabilirsiniz.
Elveda böcekler
Evcil hayvanlar için güvenli bir böcek kovucu sprey yapmak için bir sprey şişesinin yarısını sirkeyle, yarısını da suyla doldurabilirsiniz.
Karışımı daha etkili hale getirmek için 20 damla esansiyel yağ veya dört çubuk tarçın ekleyebilirsiniz . Esansiyel yağ kullanıyorsanız karışımın donmasını beklemenize gerek yoktur. Ancak tarçın kullanıyorsanız baharatın uçucu yağı sıvıya bırakması için birkaç gün beklemelisiniz.

Tarçının avantajı, sivrisinekleri kovma yeteneğidir ; bu da onu, tabağa yumurta bırakmayı önlemek için cilt ve giysilerin yanı sıra bitkilerin etrafına püskürtmek için doğal bir kovucu olarak kullanıma uygun hale getirir.
Su, sirke ve tarçın bazlı karışım aynı zamanda evi ve bahçeyi böcek zararlılarından korumak için böcek ilacı spreyi olarak da kullanılabilir. Ancak tarçın tahrişe neden olabileceğinden cilde uygularken dikkatli olmalısınız .