Özel mendiller, saçlar, kullanılmış pamuklu çubuklar, prezervatifler, makyaj temizleme bezleri ve hatta tamponlar… Bazı insanlar klozeti çöp tenekesi olarak kullanır ve atıklardan kurtulmak için tuvaleti sifonu çeker. Ancak bu hareket, boruların tıkanmasına neden olabileceğinden önemsiz olmaktan uzaktır. Tuvalet kağıdı çöpe mi atılmalı yoksa tuvalete mi? Cevap.

Alışkanlık veya refleks olarak, bazı insanlar tuvaleti sifonu çekmeden önce tuvalet kağıdını kaseye atar. Diğerleri ise aksine daha dikkatlidir ve çöpe atar.

Tuvalet kağıdını nereye atmalıyım?

Boruları tıkama korkusuyla, bazıları tuvalet kağıdını kaseye atmaktan korkar. Ancak gerçekte, tuvalet kağıdı, suyun akışına müdahale etme riski olmadan sifona gider. Gerçekten de dışkı ve tuvalet kağıdı kanalizasyona gitmeden önce ayrışır ve leğende sıkışıp kalmaz. Bu anlamda tuvalet kağıdını tuvalete atabilirsiniz. Ancak tuvaletlerde su basıncınız iyi olmalı ve tuvalet kağıdını ölçülü kullanmalısınız. Aksi takdirde tuvalet ve boruların tıkanma riski olabilir.

Tuvalete atılmaması gereken şeyler

Tıkanma riskine karşı bazı nesneler tuvalete atılmamalıdır:

  • tuvalet kağıdı ruloları

Tuvalet kağıdı ruloları suda çözülebilir ancak tuvalette tıkanmaya neden olma riski taşır. Biyolojik olarak parçalanabilen silindirler bile atık su arıtma tesislerini tıkayabilecek partiküller içerir. Bu nedenle,  tuvalet kağıdı rulolarını  sıralamak veya kompostlamak için evsel atıklarla birlikte çöp kutusuna atmak en iyisidir.

  • mendil

Genellikle biyolojik olarak parçalanabilir olmalarına rağmen, makyaj temizleyici veya dezenfektan mendiller kanalizasyona sıkışabilir. Gerçekten de, bu mendiller kaseye atıldığında ve tuvalet sifonu çekildiğinde, mendiller borularda tıkanabilir. Kanalizasyon şebekelerinin tıkanmaması için mendiller kullanımdan sonra çöp kutusuna atılmalıdır.

  • Pamuklular ve pamuklu çubuklar

Bazıları kulakları temizledikten veya makyajı çıkardıktan sonra pamuklu çubukları ve pamuklu pedleri kaseye atar. Ancak bu iki nesne suda bozulmaz ve borularda tıkalı kalır. Gezegeni korumak ve pamuklu çubuklardan gelen plastiğin okyanuslara karışmasını önlemek için bu nesnelerin kullanımdan sonra çöp kutusuna atılması gerekiyor.

  • Hijyenik korumalar

Hijyenik pedlerinizi veya tamponlarınızı tuvalete atma alışkanlığınız    varsa   , bu büyük bir hatadır! Zamanla, bu sinir bozucu alışkanlık tuvaletlerinizi tıkayabilir ve aynı zamanda okyanuslarda kirliliğe neden olabilir.

  • Çamaşır suyu

Çamaşır suyu, atık suyu kirleten kimyasallar içerir. Çevre için zararlıdır, bu ürünü tuvalete atmamak en iyisidir.

  • İlaç tedavisi

Bazıları son kullanma tarihi geçmiş şurup veya tabletleri tuvalete atar. Bu hareket yasaklanmalıdır, çünkü ilaçlar suda çözünür olsalar bile borulara girdiklerinde toksik olabilirler. Böylece çevreye ve yeraltı sularına zarar verirler.

  • prezervatif

Prezervatiflerdeki lateks biyolojik olarak parçalanamaz ve kanalları tıkayabilir. Kullandıktan sonra bir düğüm atmanız ve ardından prezervatifi çöp kutusuna atmanız önerilir.

  • saç ve vücut kılları

Saç ve saç boruları tıkayabilir    ve tesisat sorunlarına neden olabilir. Gerçekten de, bir saç yığını suyun akışını değiştirebilir ve boruları tıkayabilir. Bu anlamda mutlaka saç ve saç yumaklarını çöp kutusuna atınız.

ev