Bahçeleri ağaçlarla dolu olanlar genellikle üzerlerine plastik şişeler koyarlar. Ne amaçla? Bu, tam olarak bu makalede size göstereceğimiz şey. İşte bununla ilgili tüm detaylar.

asılı plastik şişe

Pek çok insan evlerinin dışında sebze yetiştirebilecekleri veya meyve ağaçları dikebilecekleri bir alana sahip olmayı hayal eder . Bu, hem toprak mevcudiyetinde hem de balkon veya terasta saksı bitkilerinin yetiştirilmesi ile yapılabilir.

Bahçeye veya dikilen ağaçlara en iyi şekilde bakmak için, bir dizi belirli hareketi takip etmek gerekecektir . Örneğin bazı ağaçlar, gün içinde birkaç saat boyunca güneşin varlığına ihtiyaç duyacak ve belirli bir aralığın altındaki veya üzerindeki sıcaklıklar nedeniyle “tehdit” edilecektir.

Örneğin limon bitkileri bol güneşe ve sık sık sulanmaya ihtiyaç duyar. Ancak, köklerin sağlığını tehlikeye atmamak için sulamanın asla aşırıya kaçmaması önemli olacaktır. Bu nedenle suyu iyi tahliye etmesini bilen bir toprak gerekli olacaktır.

Tüm bitkiler, ihtiyaç duydukları tüm besin maddelerini alabilmeleri için doğru gübreye ihtiyaç duyacaktır.

Ancak bu yazımızda okuyucularımıza meyve ağaçlarını bazı tehditlerden korumak için gerçekten dahiyane bir numara hakkında bilgi vermek istiyoruz . Plastik şişeler ne için kullanılacak ? Her şeyi ayrıntılı olarak öğrenelim. İşte onunla ilgili tüm bilgiler.

Ağaçlara plastik şişe asın – bu hareket bunun için olacak

Meyve ağaçlarımız her zaman bazı doğal unsurlar tarafından tehdit edilecektir. Örneğin böceklere atıfta bulunuyoruz . Bu nedenle bazı durumlarda, ağaçların ve bitkilerin sağlığını tehdit edebilecek yabani otları öldürmek için dallara bazı doğal tuzaklar yerleştirmek mümkün olacaktır .

limon bitkisi

Plastik şişeler bu açıdan çok önemli olabilir . İçlerine, ağaçlarınızın düzgün büyümesini tehdit eden böcekleri ve parazitleri yakalayabilen bir şeker solüsyonu girebilirsiniz. Şişeleri asmak için doğru yeri seçin ve çok kısa sürede somut sonuçlar göreceksiniz.

Ancak bu yazımızda bitkilerinizin dallarında veya yapraklarında istenmeyen misafirlerin varlığını giderecek bir çözümden bahsetmek istemiyoruz. Bunun yerine, ağaçlardan sarkan plastik şişelerin bir başka inanılmaz işlevinden bahsetmek istiyoruz .

Pek çok insan başka hangi amaçla bir veya daha fazla plastik şişeyi ağaçlara asıyor? Yılın belirli zamanlarında bu doğal unsurları başka bir özel saldırıya karşı korumanın ustaca numarasını keşfedelim . İşte bilmeniz gereken her şey.

Meyve ağaçlarınızı kurtaracak numara

Limon bitkilerinden bahsetmişken, sadece belirli ortamlarda ve iklim koşullarında büyümeyi nasıl tercih ettiklerinden bahsetmiştik. Aslında ılıman ve ılıman iklimi severler ve çok düşük sıcaklıklardan muzdariptirler . Bu hem limon ağaçları hem de diğer narenciye ağaçları için geçerlidir. Bu konuda plastik şişeler ne için kullanılacak? İşte size yaptırdığımız sansasyonel keşif.

Plastik şişeler

İlkbahar ve yaz dönemi hiç şüphesiz limon ve narenciye ağaçlarının tercih ettiği dönemdir. Sıcaklıklar gündüzleri ısınır ve akşamları ve geceleri katlanılabilir hale gelir. Öte yandan, kışın bu bitkiler düşük sıcaklıklardan ve en ciddi durumlarda donlardan muzdarip olabilir .

Tavsiye, bu anlamda kış aylarında bile iklimin oldukça sürdürülebilir olduğu bölgelerde narenciye dikilmesidir. Ancak ılıman bölgelerde bile kış gecelerinde sıcaklıklarda keskin bir düşüşle karşılaşabilirsiniz . Bu nedenle risk, bu aşırı koşulların narenciye bitkileri için zararlı olabilmesidir.

Bu ağaçların dallarına bol su dolu plastik şişeler asmak bu riski en aza indirebilir. Aslında su , gün boyunca güneşin ısısını en iyi şekilde emer ve geceleri etkili bir şekilde serbest bırakır . Bu nem, gece donlarında veya diğer öngörülemeyen ve aşırı olaylarda bile bitkilerinizi koruyacaktır.

Verebileceğimiz bir diğer tüyo da bitkilerinizi soğuk kış gecelerinde bezle korumanız olacaktır . Önemli olan narenciye bitkilerinde problem yaşamamak için stratejiler oluşturmak olacaktır. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte bu zor anların üstesinden gelebilecek ve mükemmel sağlığa dönebileceklerdir.