Orkide güzel bir bitkidir ve onun uzun süre çiçek açması için birkaç basit kurala uymanız yeterlidir.
Orkideler çok özel ve çok güzel çiçeklerdir . Ekvatoral iklimlere özgü bitkilerdir , ancak aynı zamanda sıcaklıklarımıza da uyum sağlamışlardır . Bazen yoğun, bazen yumuşak renkleriyle evlerimizi süslüyorlar . Orcidaceae familyasına aittirler . Bazıları sadece yetiştirilen , bazıları ise doğada kendiliğinden büyüdüğü bulunan birçok tür vardır .
Çoğunlukla epifitik bitkilerdir , yani hava kökleri vardır . Bu, ağaç gövdelerinde veya kayaların üzerinde yaşamalarını ve ihtiyaç duydukları suyu ve ayrıca bazı maddeleri çürüyen organizmalardan geri kazanmalarını sağlar . Evlerimizde ise tam tersine en yaygın türler kökleri gömülmek üzere olanlardır.
Bir orkide alacaksak ya da birileri orkideyi bize verdiyse ve biz ona nasıl bakacağımızı bilmiyorsak, orkide bakımının zor olmadığını bilmeliyiz ama bazı kurallara uymak gerekiyor. kısa sürede solmasını ve ölmesini istemiyorsak önlemler almalıyız .
Öncelikle orkidenin tropikal kökenleri göz önüne alındığında hafif ve nemli iklimleri sevdiğini hesaba katalım . Ancak toprağa dikilecek bir bitki değildir . Evimizin duvarları arasında iyi bir pozisyon bulmalıyız . Tercih ettiği alan güneye veya doğuya bakan bölgedir .
Orkidemizi dikmek için ideal yer
Güneş ışınları doğrudan üzerine gelmemeli, ancak bulunduğu yer çok aydınlık olmalıdır. Işık eksikliği aslında orkidemizin solabilmesinin ana nedenlerinden biridir . İdeal sıcaklık maksimum 23 – 24°C , minimum 16 – 17 °C arasıdır.

Neme de dikkat ediyoruz . Çok fazla ise aslında çiçekleri mahvedebilir ve çok az ise yapraklar kırışabilir ve sararabilir . İdeal nem oranı %70 civarındadır ve banyolarımızı veya mutfaklarımızı güzelleştirmek için mükemmeldir . Ayrıca genişletilmiş kil veya çakılla dolduracağımız bir tabak koymak daha iyidir .
Buharlaşarak köklere doğru nemi garanti edebilecek biraz su ekliyoruz . Alternatif olarak, bitkiye her zaman sabahları demineralize su veya daha da iyisi yağmur püskürtebiliriz . Sulamalar minimum düzeyde ve yalnızca toprak kuruduğunda yapılmalıdır .
Kış mevsiminde haftada bir , yazın ise 2 veya 3 defa yeterlidir . Sabahları su verilmeli ve durgunluğuna dikkat edilmelidir . Bunlar aslında kök çürüklüğü yaşayabilir ve orkidemizi tamamen mahvedebilir . Şimdi tek yapmamız gereken bu birkaç ipucunu uygulamak ve orkidemizin yıllarca çiçek açtığını görmek.