Bahçe fayanslarınız varsa ve bunları nasıl temizleyeceğinizi bilmiyorsanız sizin için doğru çözümümüz var. Aşağıda tüm detayları bulabilirsiniz.

Dış mekan zeminleri döşemeyi düşündüğünüzde doğru seçimi yapmanız gerekir . Dış etkenlerin dışındaki değişkenlikler dikkate alınmalı ve bu nedenle estetikten çok işlevsellik değerlendirilmelidir. Dış cephe malzemeleri farklıdır ve aynı zamanda nereye yerleştirildiklerine de bağlıdır.
Dış cephe kaplamasının sahip olması gereken özellikler arasında su geçirmezlik, kaymazlık ve donma önleyicilik sayılabilir. Daha sonra tekrar yüklere ve hepsinden önemlisi atmosferik etkenlere karşı dayanıklıdır. Ancak yine de sıcaklıktaki ani değişikliklere ve küflenme eğilimine karşı. Tüm özellikleri seçtiğiniz malzeme ve zemin kaplamasının teknik veri sayfasında bulabilirsiniz.

Dış cepheler için seçilebilecek seçenekler arasında pişmiş toprak, doğal taş, dış mekan porselen taş ürünleri, beton, ahşap ve diğer sentetik malzemeler bulunmaktadır. Şimdi malzemelere göre bahçe fayanslarının nasıl temizleneceğine bakalım . Her şeyi bir sonraki paragrafta bulabilirsiniz.
Bahçe fayansları: işte onları nasıl temizlemeniz gerektiği
Az önce de söylediğimiz gibi iç mekan fayansları aynı dirence sahip olmadığından dış mekanlarda kesinlikle kullanılmamalıdır . Açıkçası, dışarıdaki fayanslar atmosferik olaylardan veya yakındaki bir bahçenin varlığından dolayı kire daha fazla maruz kalıyor.
Ayrıca diğerlerinden daha gözenekli olan ve daha fazla kir ve toz biriktirme eğiliminde olan bazı malzemeler vardır. Bahçe fayanslarının sıradan temizliği için sadece su ve sirkeden oluşan doğal bir karışım kullanabilirsiniz . Daha inatçı lekeler varsa Marsilya sabununa bikarbonat da ekleyebilirsiniz. Ancak bireysel malzemelere bakalım:

- Taş : Dış cephe taş döşemelerini temizlemek için 10 yemek kaşığı alkol, 2 yemek kaşığı bikarbonat soda ve Marsilya sabunu karışımını kullanabilirsiniz.
- Cotto : Belirli bir deterjan seçmek daha iyidir. Piyasada özellikle bu tip zemin kaplamaları için çeşitli spesifik ürünler bulunmaktadır. Hassas bir zemin olduğundan mikrofiber bezle kurulamaya da dikkat etmelisiniz.
- Ahşap : Ayrıca bu durumda, çok hassas bir malzeme olduğundan, özel yağlara dayalı ürünlere ihtiyaç duyulduğundan, özel ürünlerin kullanılması tavsiye edilir.
Fayanslardan yabani otları çıkarın
Fayansların arasında yabani otlar bulursanız bu tamamen normaldir . Bahçedeyiz ve bunun olması mümkün. Her zaman kökü sökseniz bile her zaman çıkar ve bunun için özel bir ürün kullanmanız gerekir. Örneğin suda seyreltilmiş sodyum bikarbonat kullanabilirsiniz.

1 L su içeren bir şişe alın ve ardından 10 g bikarbonat ekleyin . İyice çalkaladıktan sonra yabani otların fazla olduğu yerlere dökün. Bunlar ölecek ve artık büyümeme eğiliminde olacaklar. Muhtemelen bunu birkaç kereden fazla yapmak zorunda kalacaksınız. Bunu gün batımında, güneşin olmadığı zamanlarda ve sıcaklığın 35°C’nin altında olduğu zamanlarda yapmayı unutmayın.