Basit bir hile ile bitkileri zarar görme riski olmadan doğru şekilde sulamak mümkündür.

Bir evin eşiğini geçtiğinizde, içinde renk ve canlılık vererek içini zenginleştiren çeşitli türlerde çiçekler ve bitkiler varsa , her zaman göz kamaştırırsınız. Bereketli bitkilerle bezeli bir evin bambaşka bir görünüme sahip olduğu, aynı zamanda içinde yaşayanlara daha büyük bir dinginlik ve canlılık aşılamayı başardığı da inkar edilemez. Ancak, evde veya bahçede bitkisi olan herkesin bildiği gibi, onların gerçekten sağlıklı ve güçlü büyümelerini istiyorsanız , özen göstermek çok önemlidir . Bitkilerimizin uzun ömürlü olması için en önemli hususlardan biri de hiç şüphesiz belli aralıklarla yapılması gereken sulamadır. Ancak hepsi bu kadar değil, çünkü sulamanın farklı yolları var.: ancak bunlardan sadece bazıları tesislerimize gerçek fayda sağlayabiliyor.
Bitkileri iyi sulamanın püf noktası: işte böyle
Örneğin, bazı deneyimli bahçıvanlar en iyi sulama için basit bir numara önerir. İlk önce bir plastik şişe almanız gerekiyor : Coca-Cola veya Sprite gayet iyi, belli ki boş. Bu unsur neden vazgeçilmezdir? Birçoğu bitkileri doğrudan hortumla sulamaya gider , bu da bitkilere herhangi bir fayda sağlamayan güçlü bir su jeti salar. Bu şekilde, aslında, zarar verme riski vardır ve aşırı su basıncı nedeniyle sökülmeleri bile mümkündür. Bu senaryodan nasıl kaçınılır? Sır, sadece plastik şişeyi kullanarak bir sulama kabı yapmaktır .

Şişeye ek olarak, bir iğne (veya çok keskin bir nesne) ve bir miktar yalıtım bandı almanız gerekecektir . Şişeyi alttan alın ve iğneyle (veya bulduğumuz sivri uçlu aletle) bir dizi delik açmaya başlayın. Şişenin tabanı özellikle sertse, daha kolay nüfuz etmesi için iğne ısıtılabilir . Alt kısmı deliklerle doldurduktan sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Genellikle bitkileri sulamak için kullanılan tüpü alın ve her şeyi yapışkan bantla kapatarak plastik şişenin içine yerleştirin. Sağlam bir sulama kabına sahip olmak için tüpü şişenin içine çok iyi kaynaklamak için çok dikkatli olmalısınız.
Ne zaman sulanır: asla öğlen ve gece
İşlem tamamlandığında, jetin daha önce iğne ile açılmış deliklerden fışkırarak nasıl çıkacağını görmek için suyu açmanız yeterlidir. Bu şekilde bitkiler kötü muamele görmez ve doğru miktarda su alarak yalnızca fayda sağlar.

Bu numara ile bitkilerinizi her zaman sulamak isteyeceksiniz. Sulamanın abartıya kaçmadan düzenli aralıklarla yapılması gerektiğinden daha yanlış bir şey olamaz . Uzmanlar, yaz aylarında bitkilerinizi günün erken saatlerinde, yani sabah 7 ile 10 arasında sulamayı öneriyor . Ayrıca verilen bir diğer tavsiye de öğlen saatlerinde su verilmemesidir çünkü bu saatlerde güneş suyu buharlaştırır ve bitkiler susuz kalır. Son olarak, gece boyunca köklerin metabolik fonksiyonlarını azalttığı için bitkileri gece sulamaya gerek yoktur.