Ev yapımı yumuşatıcı: hiç denediniz mi? Yapması gerçekten bu kadar basit. Bunu yapmak için sadece bu 2 malzemeye ihtiyacınız var.
Çamaşırlarınız için kendi yumuşatıcınızı yapabileceğinizi biliyor muydunuz ? Çamaşır makineniz size teşekkür edecek. Bu malzemeler onu hazırlamak için yeterlidir .
Çamaşır makinesi, bu temel cihazın bakımı nasıl yapılır?
En çok enerji tüketen cihazlar arasında sayılabilecek olsa da çamaşır makinesi tüm evlerde ihtiyaç olmaya devam ediyor. Onsuz pratik olarak imkansızdır. Neyse ki teknoloji, yalnızca ev işlerini kolaylaştıracak bir çözüm bulma konusunda değil , aynı zamanda tasarruf etme konusunda da bize çok yardımcı oluyor.

Ekonomi açısından özellikle karmaşık bir dönemde olsak bile, enerji verimli sınıflara sahip çamaşır makinelerinin satışı veya pazarlanması , bu cihazdan en iyi şekilde yararlanma olanağına katkıda bulunur.
Elbette en hassas olanlardan biridir ve dikkat edilmesi çok önemlidir, aksi takdirde kısa sürede kullanılamaz hale gelme riski vardır. Bazen çamaşır makinenizi bozanın satın aldığınız deterjanlar olduğunu biliyor musunuz ? Sistem için büyük bir risk teşkil eden bileşenlerinin temizlenmemesinden bahsetmiyorum bile .
Deterjan demişken, kaç kez piyasadaki en iyileri bile alıp istediğiniz gibi temiz ve mis kokulu bir çamaşır elde edemediğiniz oldu mu? Bu sorun özellikle yumuşatıcılar söz konusu olduğunda ortaya çıkar . Bugün ev yapımı bir yumuşatıcı yapmanın tarifini vermek istiyoruz : sadece bu 2 malzemeye ihtiyacınız var.
Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcı: Sadece bu malzemelere ihtiyacınız var
Çamaşır yıkama aşamasında iyi bir yumuşatıcı kullanmak iyi bir alışkanlıktır . Çok çeşitli kokulara sahip bu ürün, çamaşırları yumuşatmak ve parfümlemek için yıkama döngüsüne eklenir .

Çamaşırlarınızı çamaşır makinesinden çıkarıp yumuşacık ve hoş bir koku ile hissetmek ne kadar harika bir duygu ? Yumuşatıcı kullanımının giysilerin ütülenmesini iyileştirdiğini ve elektrostatik yükü azalttığını biliyor muydunuz?
Kısacası, kullanmanın avantajları çoktur. Yine de dikkatli ol. Özellikle doğal ürünlerle üretilmemişse sürekli olarak kullanılan yumuşatıcılar giysilerimiz için dezavantajlara da sahip olabilir .
Örneğin, kimyasal içerikli bir yumuşatıcı, sentetik elyafları bozabilir ve hatta giysilerde lekelere neden olabilir. Çevre üzerindeki zararlı etkilerinden bahsetmiyorum bile.
Bugün size sadece birkaç adımda ve iki malzemeyle ev yapımı bir çamaşır yumuşatıcısı yapmanızı sağlayacak bir tarif vermek istiyoruz . Şaşırmaya hazır mısın? Hemen işe koyulalım.
Bu yumuşatıcıyı yapmak çok az zamanınızı alacaktır. Yapmanız gereken ilk şey, kendinize genellikle el yıkamak için kullanılan türden bir kalıp sabun almaktır (Marsilya sabunu da uygundur).
Rende yardımıyla sabununuzu rendelemeye başlayın ve bir litre kaynar su ile kaplayacağınız bir kaba boşaltın. Homojen bir karışım elde edene ve sabun tamamen eriyene kadar her şeyi karıştırın.
Bu noktada karışımınızı en az 4 saat bekletin . Bu süreden sonra, sıvı çözeltinin nasıl jöle benzeri bir kıvama geldiğini görünce şaşıracaksınız .
Şimdi elde edilen karışımı bir karıştırıcıya dökün ve bir bardak beyaz sirke ekledikten sonra her şeyi maksimum güçte karıştırın . Sonra hepsini tekrar kaseye dökün. Elde edeceğiniz şey, oda sıcaklığında bir buçuk litre daha su ekleyeceğiniz çok kremsi bir çözeltidir .
Süper kokulu bezlerin doğal tarifi
Yine de karıştırmaya devam edin. İşte bu kadar, yumuşatıcınız hazır . Siz de estetik bir görünüm vermek istiyorsanız içine birkaç damla boya ekleyerek istediğiniz rengi elde edebilirsiniz.

Şimdi kıyafetlerinizde deneyin, ne kadar olağanüstü sonuçlar alacağınızı göreceksiniz: Çamaşırlarınız sadece çok güzel kokmakla kalmayacak, aynı zamanda çok yumuşak olacak . Bu tarifi biliyor muydunuz? Deneyen birçok kadın.
Eminiz ki bu tarifi denerseniz siz de onsuz yapamayacaksınız, aksine size çok az emek ve birkaç kuruşa mal olan bu doğal ürünü kullanmak için piyasada bulunan yumuşatıcılara veda etmeye hazırlanacaksınız. .
Tabii ki, diğer yumuşatıcılarda olduğu gibi idareli kullanmalısınız . En iyi sonuçları elde etmek için ihtiyacınız olan tek şey çamaşır makinesinin küvetine dökmek için küçük bir kapak . Bu teknik ile hem ceplerinizi kurtarmış olacaksınız hem de kimyasal satın almaktan kaçınarak çevrenin sağlığını korumuş olacaksınız.