Mutfak çöp kutusunun mikroorganizmalarla dolu olduğunun farkında değilsiniz. Bakteriler neredeyse çıplak gözle görünmezler, ama en kötüsü kesinlikle solucanlardır: Sadece kendilerini görmekle kalmazlar, baş döndürücü bir şekilde çoğalırlar. Kendinizi çöp kutularınızda bir kurtçuk istilası ile karşı karşıya bulursanız, hızlı hareket etmek önemlidir. Neyse ki, sorunu çözmek için kusursuz hileler var. İşte kolay ve ucuz bir tane. Çöp kutusunu nasıl daha iyi saklayabilir ve bu parazitlerin ortaya çıkmasını önleyebilirim? Tavsiyemize uyun.
Çöp kutusundaki solucanlardan kurtulmanın çaresi

Kesinlikle sizi şaşırtacak, ancak mutfağınızda, çöp kutunuzdaki solucanların istilasını önlemek için en etkili malzemeye sahipsiniz.
Her şeyden önce, yemek artıklarının birikmesini önlemek için haftada bir veya iki kez düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. İyice temizledikten sonra, solucan görünümüne karşı kusursuz yöntemimizi uygulamadan önce çöp kutunuzun düzgün bir şekilde kurumasını bekleyin. Bu yaygın soruna kesin bir çözüm olarak hareket edecek güçlü, ancak kolay çözünür bir maddedir.
Tabii ki sofra tuzundan bahsediyoruz ! Kalın bir tabaka oluşturmak için bolca dökün. Ardından çöp torbasını her zamanki gibi atın. Tuzun özelliği, torbadan çıkan tüm sıvıları emecek ve böylece solucanların ortaya çıkmasına neden olan atıkların ayrışmasını önleyecektir. Bu numara sayesinde çöp kutunuz her zaman temiz olacak!
Çöp kutusundaki kötü kokulara karşı 3 ipucu

-
Sirke
Olağanüstü bir temizleyici olarak tanınan beyaz sirke, çöp kutusundan yayılan hoş olmayan kokuları nötralize etmede değerli bir müttefiktir. Bir sprey şişesinde suyla biraz karıştırın ve kalan bakterileri çıkarmak için çöp kutusunun iç duvarlarına püskürtün.
-
Sitrik asit
Sirke gibi, bu ürün de çeşitli ev işlerini basitleştirmek için sıklıkla uygulanır. Hoş olmayan kokulardan kurtulmak istiyorsanız, sirke ile aynı şekilde kullanın. Bonus olarak, kokusu daha az keskindir.
-
Kireç
Bahçenizde sık sık bitkilerinizin bakımı için mi kullanırsınız?Kireç çöpten kaçan hoş olmayan kokuları uzaklaştırmada da çok etkili olduğunu bilin. Kendinizi korumak için eldiven giyin ve ardından kovanın içine püskürtün.
Çöp kutusu nasıl temiz ve düzenli tutulur?
Fırçalarınızı sık sık mevcut çeşitli kaplarla karıştırıyor musunuz? Çöpü temiz tutmak için iyi bir ayrı toplama yapmak için bazı yararlı ipuçları.
Yeterli bir sıralama yapmak için, renkli kapları iyi bir şekilde nasıl dağıtacağınız aşağıda açıklanmıştır:
-
gri kap
Organik atıkların yanı sıra diğer kaplarda bırakılamayan elektrikli ve elektronik atıkların depolanmasında da kullanılmaktadır. Özellikle belirli bir toplama sistemi olmayan çeşitli eşyalar (arızalı bilgisayarlar, eski cep telefonları, kullanılmış piller, çamaşır makinesi aksesuarları, bulaşıklar, kırık oyuncaklar vb.) bulunmaktadır.
-
sarı kap
Bu, şişe, teneke, tüp, teneke, plastik bardak, temizlik ürünleri, plastik torbalar vb. gibi tüm plastik ambalajları ve alüminyum kapları içerir.
-
yeşil konteyner
Bu kap, şişeler, kavanozlar ve hatta kozmetik şişeleri gibi cam eşyalara özel olarak ayrılmıştır. Öte yandan içine ampul, kırık tabak, ayna veya seramik atmak yasaktır. Bu parçalar Clean Point’te veya bio-bin’de yerlerini bulurlar.
-
mavi kap
Bu karton ve kağıt için ayrılmıştır. Bu nedenle tüm karton ambalajları, gazete ve dergileri, tahıl kutularını, yumurta kutularını veya ayakkabı kutularını buraya yerleştirebilirsiniz. İçine plastik kap, kirli havlu veya alüminyum folyo atmamalısınız.
-
Kahverengi veya turuncu kap
Bazı şehirlerde organik bir kap görevi görür, ancak diğerlerinde bir Temiz Noktaya teslim edilmesi gereken atıkları depolamak için kullanılır. Biyo-atık söz konusu olduğunda, kahve telvesi, meyve ve sebze kabukları, talaş vb. gibi biyolojik olarak parçalanabilen tüm artıkları koyabilirsiniz. Bebek bezi, sigara izmariti, bandaj ve diğer teneke kutuların dahil edilmesi yasaktır.
Böylece, daha sürdürülebilir ve daha sağlıklı bir çevreyi teşvik etmek için kendi ölçeğinizde katılacaksınız.