Elma atıklarından bir fide yetiştirebilirsiniz, bunu yapmak sadece birkaç gün sürer. İşte hiç para harcamadan bitki sahibi olmak için yapmanız gerekenler.

Elma, yaygın olarak tüketilen bir meyvedir ve birçok kişi tarafından sağlık meyvesi olarak kabul edilir . Ağırlıklı olarak sudan oluşur ve tokluk hissine katkıda bulunur ve bu nedenle özellikle zayıflama diyetleri için uygundur. Bilmediğiniz şey, bir elmanın tüm özelliklerine sahip olmanın yanı sıra, bir fide de oluşturabileceğinizdir .
Yeni fideler doğurmak zor değildir ve çoğu zaman basit bir filizlenmiş tohum yeterlidir . Bildiğiniz gibi, elmanın içinde, yavaş yavaş bir ağaç haline gelebilecek elma bitkinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç tohum buluyoruz. Kesinlikle biraz zaman alacak.

O halde, sadece çöpe attığınız kısım olan elma atıklarından başlayarak nasıl bir elma fidesi oluşturabileceğinizi görmek için aşağıya inelim . Bir sonraki paragrafta, başarılı bir doğum için tüm adımları ve tüm tavsiyeleri bulacaksınız. Çok az zaman alır, işte bunu nasıl yapmanız gerektiği.
Elma bitkisi: işte onu bir tohumdan nasıl yetiştireceğiniz
Az önce de söylediğimiz gibi elma çekirdeğinden başlayarak evde elma ağacı doğurmak mümkün. Aslında, bir ekim oluşturmak çok az zaman alacak ama çok sabırlı olmanız gerekecek çünkü süreler uzun olacak . Bitkide meyveyi kesinlikle görmeyeceksiniz ama zamanla ve yıllar geçtikçe belki göreceksiniz.
İlk olarak, olgun bir elma seçin ve tohumların bulunduğu orta kısma zarar vermemeye çalışarak açın. Bıçağı her zaman ortasından önce durdurun ve sonra elinizle açmak için kendinize yardım edin. Tohumları aldıktan sonra onları çimlendirmeniz gerekecek. İşte bunu nasıl yapmanız gerektiği.

Hava geçirmez contalı plastik veya cam bir kap alın . İçine beyaz bir bez peçete koyun ve tohumları içine yerleştirin . Mendili kapatın ve bir sprey ile üzerindeki suyu buharlaştırın. Nemli olmalı ve su ile ıslatılmamalıdır. Şimdi kapatın ve güneş ışığında (direkt ışınlar değil) 10 gün bırakın.
Bu sürenin sonunda kabı açın ve tohumların çimlenip çimlenmediğini kontrol edin . Küflenmemeleri önemlidir. Bu noktada artık filizlenmiş tohumları ekmeli ve henüz filizlenmemiş olanları kabın içinde bırakmalıyız. Şimdi 10 cm çapında bir tencere alın ve turba ile doldurun . Bulamazsanız, kaliteli, yumuşak ve drenaj yapan evrensel toprakla değiştirebilirsiniz.

Şimdi yaklaşık 3 veya 4 cm derinliğinde bir delik açın. Cımbız yardımıyla filizlenen tohumu alın ve deliğe yerleştirin . Kök aşağıya, tohum yukarıya gitmelidir. Zarar vermemek için çok dikkatli olun. Sonra her şeyi toprakla örtün ve bir spreyle nemlendirin. Bol ışık alan ancak doğrudan güneş almayan bir yere koyun.
Yavaş yavaş filizin giderek daha fazla büyüdüğünü fark edeceksiniz. Yaklaşık 7 gün sonra 4 cm’lik küçük bir fide göreceksiniz. Bir ay sonra ilk yapraklar çıkmaya başlar. Zamanla bitki daha fazla büyüyecek. Bitki boyu 1 m’yi ve gövde çapı 1 cm’yi geçtiğinde aşılamaya geçilebilir.