Feng Shui’ye göre şans ve refah getiren Crassula ovata veya yeşim ağacı, yetiştirilmesi kolay, etli bir bitkidir. Budama gerektirmez, sadece düzenli sulama ve tam güneşe maruz kalma gerektirir.

Aslen Afrika’dan gelen Crassula ovata, Yeşim ağacı olarak da bilinir . Muhtemelen çoktan fark etmiş olduğunuz Crassualaceae familyasına ve Crassula cinsine ait bir sukulenttir . Aslında, çoğu fidanlıkta ve bazı durumlarda bazı süpermarketlerin bahçıvanlık bölümünde de piyasada bulunmaktadır.

Hem toprakta hem de saksıda kolayca yetişir  ve uygun koşullarda çiçek açmasının güzelliği ile sizi şaşırtabilir. Ve orada bitmiyor. Bu etli bitkiyi bir saksıda yetiştirecekseniz, evin ana girişinin sağına , yüzü kuzeye bakacak şekilde yerleştirin. Feng Shui’ye göre aslında bu, bitkinin eve ve içinde yaşayanlara şans ve refah getirmesi için en uygun atamadır.

 

Bitkinin özellikleri

Crassula ovata , çok dallı, açık kahverengi gövdeli bir çalı görünümündedir. Yapraklar oval şekilli, çok etli ve açık yeşil renklidir, bazen kenarları kırmızıdır Crassula ovata’nın yapraklarının bir diğer özelliği de bol miktarda su içermeleri ve bu nedenle her zaman çok şişkin olmalarıdır. Sapları bile etli bir dokuya sahiptir ve yuvarlak bir taç oluşturmak için dallanır .

Maruziyet

Crassula ovata ışığı ve sıcağı sever: bu nedenle tam güneşte bir konumu takdir eder , hatta bir duvara yakın olması daha iyidir, böylece sıcaklık geceleri bile yüksek kalır. Bunun yerine, düşük sıcaklıklara dikkat edin, çünkü bu etli bitki -7 °C’nin altındaki sıcaklıklara dayanamaz.

Çiçekli

Crassula ovata’nın çiçeklenmesi Nisan ve Haziran ayları arasında yoğunlaşır . Çiçekleri yumuşak pembe veya beyaz, karakteristik bir yıldız şekline sahip ve hepsi bitkinin dallarının tepesinde salkımlar halinde toplanmış.

Toprak ve gübre

Crassula ovata için en iyi toprak, eşit miktarda yeşil dikim toprağı ve kum karışımıdır . Tam zeminde, bu etli bitki, iyi su tahliyesi sağlayan kumlu veya çakıllı topraklarda iyi yetişir . Bununla birlikte, gübreleme söz konusu olduğunda, vejetatif aktivite döneminde, bu nedenle Mayıs’tan Kasım’a kadar, bitkiye dengeli miktarlarda nitrojen, fosfor ve potasyum ve gelişmeyi garanti etmek için önemli mikro elementler içeren sulu bitkiler için özel bir ürün verilmelidir. bitki.

sulama

Crassula ovata, toprak yüzeyde kuruduğunda düzenli olarak su almalıdır. İdeal olan, her zaman oda sıcaklığında ve tercihen yağmurdan, dolayısıyla yağmur suyundan geri kazanılmış su kullanmaktır .

Budama

Bu bitkinin büyümesi kolaydır (dedik) bu nedenle budama gerektirmez Sadece kuru dalları ve yaprakları çıkarın.

Hastalıklar ve zararlılar

Özellikle hastalıklara ve parazitlere maruz kalmaz , Crassulla ovata’nın yetiştirilmesinde sulamaya ve maruz kalmasına dikkat etmek gerekir. Çok fazla su gövdeyi çürütebilir, çok az su ise yaprakların rengini kaybetmesine neden olabilir. Bunun yerine taslaklar veya düşük sıcaklıklar yaprakların düşmesine ve bitkinin solmasına neden olabilir . Son olarak, ama en az değil: alkol ve suya batırılmış bir pamuk top ile ortadan kaldırılması gereken pul böceklere dikkat edin .