Bu basit yöntemle kiraz ağacının büyümesi için aylarca beklemek zorunda kalmıyoruz: işin sırrı burada.

Mayıs ayında güneşli günler geri gelir ve sıcaklık o kadar yükselmeye başlar ki, en sıcak saatlerde birileri denizde yıkanmaya başlar. Bu süre zarfında yine gezilere ve gezilere çıkıyoruz, ayrıca doğanın harika ürünlerinden de faydalanmak mümkün. Bunların arasında şüphesiz kirazlar da var, bu çok lezzetli meyveler sadece çok hoş bir tada sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücut için birçok faydalı unsuru da içeriyor. Örneğin potasyum ve fosforun yanı sıra A vitamini ve C vitaminini de düşünelim.

Kiraz ağacı anında nasıl yetiştirilir: hızlı ve kolay yöntem

Tüm bu sebeplerden dolayı pek çok kişi bahçesinde kiraz ağacı bulundurmak istemektedir. Ancak kiraz bitkisi yetiştirmek, eğer yeni başlıyorsanız ve en iyi teknikleri bilmiyorsanız kolay değildir.

Bu nedenle büyük maliyetlere katlanmadan bitkiye birkaç günde nasıl hayat verileceğini bilmekte fayda var. En iyi teknik kiraz ağacının içindeki çekirdeğe güvenmektir.

Yapmanız gereken ilk şey, yeni bitkiler üretmeye hazır uygun tohumları bulma şansını artırmak için çok olgun olabilecek bazı kirazlar almaktır.

Bir kirazın çok olgun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Renge yakından bakın, güzel, koyu bir kırmızı olmalı. Bazı kiraz türleri çok olgunlaşmamış olsalar bile bu renge sahiptirler ancak genel olarak bu renkle öne çıkan kirazlarda yanılgıya düşmezsiniz.

Kirazın çekirdeğini çıkarmak için meyveyi yiyin ve çekirdeğini bırakın veya kirazı bıçakla kesin. Kalbi çıkardıktan sonra posa kalmaması gerektiğinden temizlenmesi gerekir. Ne kadar çok fındık hasat edersek o kadar çok bitki elde ederiz.

Bu noktada bir sonraki adım çekirdeğin tohumlanmasıdır. Ancak fide görmeden önce birkaç ay beklememiz gerekebilir. Amaç işleri hızlandırmak.

Bu çok basit bir yöntemle, yani küçük bir çatlak oluşturularak veya embriyonun çekirdeğinin etrafındaki tüm sert kısımlardan çıkarılmasıyla yapılabilir. Somunu kırmak ve bir çatlak oluşturmak için bir fındıkkıran kullanmanız yeterlidir.

40 gün sonra bitki büyümeye başlar.

Sadece embriyo kullanıldıysa bir ay veya en fazla kırk gün sonra fide çıkmaya başlar. Tamamen bozulmamış tohumlar seçilirse durum farklıdır, hatta beş ila altı ay sürebilir.

Bu seçimi yaptıktan sonra tohum ekmeye başlayabilirsiniz. Toprakla dolu bir vazonun ortasında küçük bir delik açmak için bir çay kaşığı kullanın. Deliğin derinliği yaklaşık bir santimetre olmalıdır.

Bu adım tamamlandıktan sonra çekirdeği veya embriyoyu çıkarıp deliğe yerleştiriyoruz, üzerini kapatıyoruz ve her şeyi biraz suyla buharlaştırıyoruz. İlk filiz çıkana kadar toprağın daima nemli tutulması gerekir.

Yaklaşık 40 gün sonra yerden bir kökün çıktığını göreceğiz, bu da tohumun oluşmasına neden oldu. Birkaç gün sonra fide zaten yaklaşık iki santimetre uzunluğundadır.

Tohum çimlendikten yaklaşık bir hafta sonra ilk yapraklar ortaya çıkmaya başlar. Yaşamın on beşinci gününde bitkinin boyu yaklaşık on santimetredir ve yaprak üretmeye başlar. Aylar geçtikçe bitkinin daha fazla büyüdüğünü göreceğiz, ancak ilk yılda gelişme esas olarak kök sisteminde gerçekleşecektir.

Bitki yaklaşık bir buçuk metre yüksekliğe ve orta gövde çapı iki santimetreye ulaştığında, iri ve lezzetli meyve oluşumunu teşvik etmek için aşı yapılabilir.