Dünyanın en iyi yatağına sahip olsanız bile, kirlenir veya bakımsız kalırsa hiçbir değeri kalmaz. Bu nedenle, düzenli olarak temizleyerek ona bakmak ve bakımını yapmak akıllıca olacaktır. Bunu yapmak için en iyi ipuçlarımıza göz atın.

Çoğu için , yatağı temizlemeyi  düşünmeden çarşafları ve yastık kılıflarını düzenli olarak yıkamak gerekli görev olarak kalır  . Ve bazılarının bunu yapmayı düşünmeden önce yıllarını harcadığını görmek nadir değildir.

Yatak temizliği neden önemlidir?

Bir yatak zamanla kirlenmeye ve toz ve toz akarları gibi istenmeyen yaratıkları toplamaya meyillidir  . İkincisi, bir kişinin doğal olarak reddettiği ölü deriyle beslenir ve bu küçük yaratıklar için bir yuva oluşturur ve ayrıca bazı insanlarda alerjiye ve hatta solunum sorunlarına neden olabilir. Ayrıca küfler ve diğer bakteriler de orada büyüyebilir.  Sağlık risklerini mümkün olduğunca azaltmak için yatağınızın düzenli ve  uygun temizliğini   ve önleyici bakımını yapmak için pek çok neden  .

Yatağı temizlemek için ipuçları

Yatağınızdaki lekeleri çıkarmak, sağlıklı ve konforlu geceler geçirmek için birkaç çözüm var.

kabartma tozu yatağı

1. Kabartma tozu

Yataktaki  lekeleri temizlemek için  kabartma tozu hilesi yanılmaz. Bunu yapmak için uygulama yapılacak alana kabartma tozu serpin ve yarım saat bekletin. Ardından yatağı biraz sabunlu suya batırılmış süngerle ovalayın ve temizliği tamamlamak için nemli bir bezle bitirin.

2. Beyaz sirke

Etkinliği iyi kurulmuştur. Küf lekelerine karşı beyaz sirke mükemmel bir üründür. Tek yapmanız gereken  bir süngeri sabunlu su ve beyaz sirkeye batırmak ve uygulama yapılacak bölgeyi ovmaktır . Antibakteriyel etkisi ile sirke, küf oluşumundan sorumlu olan mantarların pH’ını etkiler.

3. Hidrojen peroksit

Yatağınızda oluşması muhtemel tüm lekelere karşı hidrojen peroksit ideal çözümdür. Bir yemek kaşığı karbonatı 30 ml hidrojen peroksit ile karıştırın ,  ardından bu solüsyonu bir diş fırçası ile lekeye uygulayın. Hafif nemli bir bezle silin.

limonlu yatak

4. Limon

Limon bakterilerle savaşmaya yardımcı olur ve beyazlatma etkisine sahiptir. Uygulama yapılacak alanı biraz limon suyuyla ovalayın ve   hafif nemli bir bezle silin.

5. Sürtünme alkolü ve kabartma tozu

Daha sert, kokulu lekeler için  bir yemek kaşığı karbonatı yarım bardak alkol ve yarım bardak beyaz sirke ile karıştırın . Bu karışımı lekenin üzerine püskürtün ve ardından nemli bir bezle temizlemeden önce yarım saat etki etmesini bekleyin. Kötü kokuyla mücadele etmek için, solüsyona seçtiğiniz birkaç damla esansiyel yağı ekleyebilirsiniz.

6. Leke önleyici bir hazırlık

Kirli bir yatak için, onu yeni gibi temizleyecek kusursuz bir hazırlık. İhtiyacın olacak:

  • Bir bardak ev alkolü
  • Üç bardak beyaz sirke
  • Bir yemek kaşığı kabartma tozu
  • Üç yemek kaşığı sıvı Marsilya sabunu
  • Bir havlu

Tüm malzemeleri bir kovada karıştırın, ardından bir havluyu solüsyona batırın ve bununla yatağınızı ovun. Örneğin pencereyi açarak tüm gün güneşte ve havalandırılmış bir yerde bırakın.

yatak tozu

7. Talk

Yatağınız eskiyse ve kötü kokuyorsa, talk nihai çözümünüz olabilir. Yatağı temizledikten sonra talk adımı ile bitirmeniz önemlidir. Bu ürünü şiltenin tamamına serpin ve tüm gün etki etmesini sağlayın,  böylece nemi ve kötü kokuları emer. Akşamları, güzel kokan temiz bir yatak bulmak için talk kalıntısını vakumlayın.

8. Elektrikli süpürge

Akarlara karşı savaşmak için elektrikli süpürge en iyi silah olmaya devam ediyor. Bunu yapmak için  kabartma tozu, elektrikli süpürge ve fırçaya ihtiyacınız olacak . Yatağın her tarafına kabartma tozu serpin ve en az bir saat bekletin. Ardından yatağı fırça ile ovalayın ve yarım saat daha etki etmesi için bırakın. Ardından kalan kabartma tozunu çıkarmak için vakumlayın ve hafif nemli bir bezle silin.

Bu temizlik ipuçları ile yatağınız yeni gibi olacak ve daha uzun süre keyfini çıkarabilirsiniz.

ev