Bulaşıkları kurutmak, elleri silmek veya bazı mutfak yüzeylerini temizlemek için kullanılan mutfak havluları hızla lekelenir ve gerçek mikrop yuvaları haline gelir. Neyse ki, onları kısa sürede temizlemenize ve beyazlatmanıza yardımcı olacak şüpheli olmayan bir ürün var. Size her şeyi anlatıyoruz.

Sıçrayan yemeklerin veya diğer kirlerin silinmesiyle, mutfak havluları hızla yağ ve gres izleriyle emprenye edilir. Bu nedenle, mutfakta birkaç adet kurulama bezi kullanılması tavsiye edilir: biri ellerinizi kurutmak için, diğeri bulaşıklar için ve üçüncüsü mutfak tezgâhını temizlemek için. Böylece daha az çabuk kirlenirler.

Mutfak havlularını ayırmak ve beyazlatmak için hangi hileyi benimsemek gerekir?

Kirli mutfak havlularını   temizlemenin  beklenmedik bir yolu var  . Normal bir yıkama döngüsü sırasında kullanılabilen normal deterjana etkili bir alternatiftir.

  • Mutfak havlularını bulaşık makinesi tabletleri ile yıkayın
Bulaşık makinesi tabletleri

Çamaşır makinesine bulaşık makinesi tableti koymak, cihazınızı temizlemek için iyi bir fikir olabilir. Ancak çamaşır bakımı açısından tamamen farklı bir faydası da olabilir. Kirli ve yağ bulaşmış mutfak havlularını temizlemek için kullanmak oldukça mümkündür. Bunu yapmak için, normal deterjanı bir tabletle değiştirin ve makineyi çalıştırın. Ancak tüm bakterileri yok etmek için cihazın pamuklu programına 90 derecelik bir sıcaklıkta ayarlanması tavsiye edilir. Yıkamaya başlamadan önce tabletin doğrudan tamburun içine yerleştirilebileceğini unutmayın. Çay havlularını çamaşır makinesinde yıkamak istemiyorsanız, bulaşık makinesinden aldığınız deterjanlı sıcak su leğeninde bekletin.

Mutfak havlularını temizlemek ve dezenfekte etmek için diğer ipuçları

Bulaşık makinesi tabletleri gibi,  mutfak havlularını canlandırmak ve parlak beyazlıklarını geri kazandırmak için başka araçlar  da kullanılabilir. Genel bir kural olarak, bir çay havlusu 2 günde bir değiştirilmelidir. Temizleme sıklığı büyük ölçüde kullanım sıklığına bağlıdır.

  • Çay havluyu Marsilya sabunu ile temizleyin

Marsilya sabunu

Bir mutfak havlusu üzerindeki yağ lekelerini yok etmek için Marsilya sabunu kullanmak mümkündür. Bu doğal ve ekonomik ürün, kumaşlardaki kiri etkili bir şekilde temizler.  Havluyu ıslatın ve lekeli bölgeyi bu ürünle ovalayın.  Bu nedenle, tekrar ovalamadan ve temiz su ile durulamadan önce yaklaşık otuz dakika etki etmesi için bırakılması tavsiye edilir.

  • Çay havlularını kabartma tozu ile sıcak suya batırın

Marsilya sabunu tek başına yeterli değilse,  sararmış bezi sıcak su ve kabartma tozu karışımına batırarak yıkamayı tamamlayın.  Bu beyaz toz, temizlenecek kumaşlarda yağ giderici ve beyazlatıcı etki yapacaktır. Çözeltinin elle ovalamadan önce bir saat etki etmesine izin verin. Kusursuz bir sonuç için çamaşır makinesinde yıkamayı tamamlamak mümkündür.

  • Çay havlularını soda kristallerine dayalı bir solüsyonla önceden yıkayın

Soda külü

Mutfak havluları çok kirliyse, soda kristalleriyle karıştırılmış ılık su leğenine daldırmak mümkündür. Yıkama, ağartma ve dezenfekte etme özellikleri ile bilinen bu ürün sararmış çay havlularına ikinci bir can verecek ve kumaşlardaki kötü kokuları nötralize etmenize yardımcı olacaktır. Bir saat bekletin ve çamaşır makinesine koymadan önce elinizle ovalayın.

  • Mutfak havlularını hidrojen peroksit ile yıkayın

Bu son ipucu, mutfak çamaşırlarını temizlemek ve beyazlatmak için hidrojen peroksit kullanmaktan ibarettir.  Havzaya eşit miktarda su ve hidrojen peroksit dökün. Ardından çamaşırlarınızı ıslatın ve durulamadan önce yaklaşık 30 dakika etki etmesi için bırakın.

Mutfak bezlerini yıkamak gerçek bir angarya olabilir.    İşin sırrı, çamaşır makinesine koymadan önce doğal ve etkili çözümlerle ön  yıkamada yatmaktadır . Onları en iyi şekilde korumak için, mutfağınızı koku ve nem almamaları için temiz tuttuğunuzdan ve her kullanım arasında iyice kurutduğunuzdan emin olmalısınız.

ev