Çok az adımda evinizde mimoza ağacı yetiştirebilirsiniz. İşte bunu nasıl yapacağınız ve hata yapmadan doğru bir şekilde yapmanız için tüm yararlı ipuçları.

mimoza dalı

Mimoza, kadınlar günü ile ilişkilendirilir. Bu uluslararası yıldönümü her yıl 8 Mart’ta kutlanır ve bu, bağımsızlıkları ve özgürlükleri için savaşan kadınların yıllar boyunca elde ettikleri tüm sosyal ve politik başarıların anısına verilen çiçektir.

Mimoza ağacı Fabaceae familyasına aittir ve bu cinse giren 700’den fazla tür vardır. Aslen okyanus kıtasından olan mimoza, Avrupa’ya ancak 1800’de geldi. Daha önce, aslında, mimoza yalnızca Avustralya ve Tazmanya’da hayranlıkla izlenebilirdi.

Mimoza

Mimoza, İtalyan iklimine çok iyi uyum sağlamıştır ve aslında İtalya’da 115 metre yüksekliğe ulaşan çalılar vardır. Bunlar daha ılıman bölgelerde bulunurken, daha soğuk bölgelerde saksılarda mimoza yetiştiriciliği olağandır. Bu bitkiyi gerçekten çok seviyorsanız bahçenize dikmeyi düşünebilirsiniz.

Mimoza: işte onu evinize nasıl ve nereye koyacağınız

Az önce söylediğimiz gibi mimoza bitkisi bahçenize ekilebilir ve bu hem toprağa hem de saksıda yetiştirilebilir . Genellikle dört mevsimin mimozaları da seçilir; bu, her türlü araziye uyum sağlayan daha rustik bir türdür ve her şeyden önce, Mayıs’tan Eylül’e kadar daha yoğun bir çiçeklenme ile tüm yıl boyunca çiçek açar.

Mimoza ağacı dikmek istiyorsanız, en az 20 yıl yaşadığını bilmelisiniz ve bu nedenle 80 cm’ye kadar toprağı kazarak derin bir toprak işleme yapmak önemlidir. Aslında en az 60 santimetre genişliğinde bir delik açmanız gerekecek.    Çukur açıldıktan sonra, tabana biraz olgun gübre koymanız gerekecek .

mimoza ağacı

Sonra kazdığınız toprağı ekleyin ama asidik olması gerektiğini unutmayın, bu nedenle toprak kireçli ise asitli torf (3 kısım toprağa 1 kısım) eklemeniz gerekir. Toprağı yerleştirdikten sonra, toprağın drenajına yardımcı olacak kili koymanız gerekecektir. Ardından kili daha fazla toprakla örtün.

Bu noktada, bitkiye ilk birkaç yılda yardımcı olacak ve onu destekleyecek bir tahta direk yerleştirmeniz gerekecektir. Ardından mimoza ağacınızı vazodan çıkarıp birkaç saniye suya batırın ve ardından bitkiyi biraz daha toprakla kaplayacağımız çukura koyun . Ancak greft noktasını kapatmamaya dikkat edin.

mimoza yetiştirmek

Bu noktada bitki ve direk bağlanmalıdır ve en karmaşık kısım yapılır. Şimdi bitkiye doğru sulama ile bakmamız gerekiyor. Bu bahçecilik, sonra saksı ekimi var . İkinci durumda, genleştirilmiş kili tencerenin dibine yerleştirin, ardından turba ve toprak karışımını ve son olarak bitkiyi yerleştirin.

Yaklaşık 60 cm yüksekliğinde ve 50 cm genişliğinde yeterince büyük bir saksı seçin . Özellikle erken dönemlerde sürekli sulamak zorunda kalırsınız, o zaman çok fazla sulamaya ihtiyaç duymaz. Daha sonra bitkinin bakımına yardımcı olduğu için bitkiyi her yıl budamayı unutmayın.

ev