Paslı tırnaklar bitkiler için çok faydalı olabilir. Neden ve nasıl kullanılacağını görelim.

paslı çivi

Kendine saygısı olan her evde , ister dolapta , ister garajda , ister depoda , eski paslı çiviler vardır . Belki o kadar çok biriktirdiniz ki onları atmak üzeresiniz , ama yapmayın – çok faydalı olabilirler . Açıkçası, artık onları nesneleri çivilemek için kullanamayız . Yine de eski tırnaklardaki pas ilginç bir amaca hizmet edebilir . 

Pas: bitkiler için her derde deva

Neredeyse saçma görünecek, ancak eski tırnakları kaplayan pas , bitki sağlığı için iyi olabilir . Gerçekten de, bazı durumlarda hayatını bile kurtarabilir. Aslında, eski tırnaklar bitkilere uygulanacak bir gübreleme bileşimi hazırlamak için kullanılabilir .

Bazen, sararmaya veya düşen yapraklara ve zayıf dallara sahip, çürümeye başlayan fideler olur . Genel olarak bu durumu tetikleyen faktör, bu arada bitkilerde çok yaygın bir sorun olan demir noksanlığıdır . Azot , potasyum ve fosfor ile birlikte demir , bitkilerin sağlıklı olması ve iyi gelişmesi için çok önemli bir maddedir .

paslı çivi

Bununla birlikte, genellikle bitkilere sağlanan demir , kullanılan toprak veya büyük miktarlarda kireç içerebilen suyun kalitesinden dolayı yetersizdir . Ve işte sevgili eski paslı çiviler imdadımıza yetişiyor . Bitkilerle temas ettiklerinde ne olur ? Tırnaklarda bulunan pasın içerdiği demir oksit bitki tarafından özümsenerek onu canlandırır Tam olarak nasıl yapılacağına bakalım.

Bitkilerde paslı tırnaklar: nasıl

Hafif zayıflamış bitkilerin paslı çivilerin içerdiği demir oksitten yararlanabilmesi için iki yöntem vardır . İlk durumda tırnaklar birkaç gün suda bekletilmelidir . İkinci seçenek ise paslı çivilerin yeşil dostumuzun ekildiği zeminle doğrudan temasını içeriyor İki yöntemi ayrıntılı olarak bulalım .

Suya batırılmış tırnaklar

Paslı tırnakların demir oksit salmasını sağlamak için onları suya batırmamız gerekir . Bunu yapmak için, güvenlik nedeniyle yalnızca bu amaç için kullanılması gereken plastik bir şişeye veya başka bir kaba ihtiyacımız olacak . Ayrıca bunu yaparken koruyucu eldiven takmaya özen göstermek önemlidir .

paslı çivi

Şişeyi yarısına kadar su ile doldurarak başlıyoruz . Daha sonra içine çivileri döküp ıslanmasını sağlıyoruz . Yöntemin etkili olması için gereken süre 30 dakika ile birkaç gün arasında değişebilir ancak genel olarak tırnaklar ne kadar uzun süre suda bekletilirse etki o kadar iyi olur.

Ancak birkaç dakika sonra suyun renginde kahverengiye dönüşecek bir değişiklik gözlemleyebileceksiniz . Bu değişiklik, tırnakların suya demir oksit salmasından kaynaklanmaktadır . İstenilen süre geçtikten sonra su kahverengi olmalıdır . Bu noktada işlem tamamlanmıştır.

Bu nedenle kapağı sıkıca kapatmaya özen göstererek şişeyi kuvvetlice çalkalayınız . Ardından, artık DIY sulama kabı olarak kullanabileceğimiz şişenin kapağına veya gövdesine üç veya dört delik açıyoruz . Şimdi tek yapmamız gereken bitkinin bulunduğu toprağı besin suyumuzla düzenli olarak sulamak : faydaları birkaç gün sonra açıkça görülecektir . 

Bitki ile temas halinde paslanmış çiviler

Alternatif olarak, eski tırnaklar bir bitkiyi onunla doğrudan temas ettirerek canlandırmak için kullanılabilir. Bunu yapmanın ilk yolu , vazonun yerleştirildiği tabağın içine çivileri yerleştirmektir . Bu sayede suladığımızda su tabaktan geçip tırnaklara değecek ve bu da demir oksiti açığa çıkaracaktır . 

paslı çivi

Yine eski paslı çivileri doğrudan saksı içindeki toprağa dikebiliriz . Bunu yapmak için , saksının ve bitkinin boyutuyla orantılı olarak yaklaşık 5 ila 10 çiviye ihtiyacımız olacak . Çiviler daha sonra uçları yere çakılacak şekilde yerleştirilmeli ve saksının çevresi boyunca bitkiyi çevreleyecek şekilde düzenlenmelidir .

ev