Padre Pio bitkisi (Zamioculcas), yetiştirilmesi kolay mükemmel bir iç mekan çeşididir. Güneş ışığıyla doğrudan temas etmediği sürece iyi güneşe maruz kalan yerleri sever, bu da yapraklarda yanıklara neden olabilir. Ayrıcaaz ya da çok karanlık alanlara kolayca adapte olur. Bununla birlikte, az ışığın varlığında, bitki çok yavaş büyürdü. 30 ° C civarında yüksek sıcaklıkları çok iyi tolere eder, ancak 15 ° C’ye yakın veya altındaki sıcaklıkları sevmez. Bu bitkinin optimum sıcaklığı 18 ila 26 derece arasındadır.

Peder Pio'nun Planı

Bitki ilkbaharda açık havada, ancak sadece yarı gölgeli bir alana yerleştirilebilir. Sonbaharda, özellikle soğuktan muzdarip olduğu için korunaklı bir yerde yeniden konumlandırılmalıdır. Kış aylarında acı çekmesini önlemek için, Peder Pio bitkisini bir pencerenin yanına veya çok aydınlık bir alana yerleştirmeniz önerilir.

Peder Pio’nun bitkisi, eğer böyle sularsanız çürütürsünüz: işte nasıl doğru yapılır!

Peder Pio'nun Planı

 

Bu bitki için sulama güneşe maruz kalmaya göre yapılmalıdır. Bitki aydınlık ve ılık yerlere yerleştirilirse, substratın sulamalar arasında kurumasına izin vererek sulama düzenli olarak yapılmalıdır. Aksi takdirde, sulama daha az düzenli olmalı ve bir sulama ile diğeri arasında birkaç gün daha geçirmelidir. Peder Pio’nun bitkisinin toprağı, bitkinin düzgün gelişmesini sağlamak için daima nemli tutulmalıdır. Bu çeşitlilik tarafından hiç takdir edilmeyen suyun durgunluğu kesinlikle kontrol edilmelidir. Suyun durgunluğu durumunda, ne yazık ki, kökler bitki için çok zararlı sonuçlarla çürüyebilir. Bununla birlikte, sulama eksikliği durumunda, yapraklar sararabilir ve düşebilir.

Ek olarak, Mart ve Ekim ayları arasındaki dönemde her 20 günde bir uygun gübre eklenmesi tavsiye edilir.

Peder Pio bitkisi: budanmamalı ve hastalıklara karşı dayanıklıdır

Peder Pio'nun Planı

Peder Pio’nun bitkisi budama gerektirmez, sadece kuru veya hasarlı kısımlar çıkarılmalıdır. Bu bitki hem bölünerek hem de kesilerek çoğalabilir. Bölünme, yetişkin bitkilerin rizomlarının çıkarılması ve daha sonra gömülmesiyle gerçekleştirilir. Bu işlem, bitkinin büyüme özellikleri göz önüne alındığında yavaştır. Kesimlerle bölünme, bitkinin yapraklarını keserek ve turba ve kum içeren bir tencereye gömerek gerçekleştirilir.Tencere aydınlık bir yere yerleştirilmeli ve toprak nemli tutulmalıdır. Yeni yapraklar yerden göründüğünde, bitkilerin gelişmesi için bir sonraki ilkbahara kadar beklemeniz gerekecektir.

Bu bitkinin avantajı, hastalıklara ve zararlılara karşı özellikle dirençli olmasıdır. Hastalıklara esas olarak düzensiz sulama neden olur. Aşırılarsa, aslında, yaprakların sararmasına neden olabilirler, bunun yerine substrat mükemmel drenaja izin vermezse, su durgunluğu kökleri çürütebilir ve tüm bitkiye zarar verebilir.