Zemin temizliği söz konusu olduğunda, birçoğu hala çevre dostu olmayan kimyasallara yöneliyor. Ancak hepimizin dolaplarında onların yerini alabilecek ve aynı rolü mükemmel bir şekilde oynayabilecek doğal ürünler var. Zeminlerinizi ve fayanslarınızı korumak için bunları nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır.
Yer karoları hızla kirlenmeye ve zamanla donuk görünmeye meyillidir. Bu nedenle bakımı , doğru bileşenlerin yanı sıra metodik bir temizleme işlemi gerektirir . Bu ipuçlarını ve temizlik adımlarını dikkate alarak artık karoların parlaklığını kaybetmesini engellemiş olacaksınız.

Yer karolarını lekeleyen faktörler nelerdir?
Aşınma ile zeminler giderek daha mat görünmeye başlar. Onları karakterize eden zarafeti yavaş yavaş kaybediyorlar. Sorumlular? Toz, kir, su ve diğer sıvılar. Ayrıca, kötü havalandırılan bir ev ve yüksek düzeyde nem, küf oluşumuna ve yüzeylerin hava almasına neden olur . Fayans derzleri toz ve diğer kirleri emerek kirlenir.
Her zaman temiz bir zemine sahip olmak için ne tavsiye edersiniz?
Düzenli zemin bakımının bir parçası olarak, temizlik tek başına yeterli değildir. Önleme adına, zeminlerin parlaklığını korumamıza yardımcı olması daha muhtemel olan önlemleri almak da uygundur:
- Zemine sıvı dökülür dökülmez, derz veya karoların renginin solmasını önlemek için hemen harekete geçin.
- Kalıntıları elektrikli süpürge veya süpürge ile düzenli olarak temizleyin.
- Deterjanları yerde bırakmayın. Karo zemininizi temizledikten hemen sonra durulama yapılmalıdır. İster mermer zemin ister beton zemin olsun bu kural uygulanmalıdır.
- Bir karoyu temizlemek, aynı zamanda agresif temizlik ürünleri veya çamaşır suyu ile zarar vermekten kaçınmak anlamına da gelir.
- Nemin yerleşip küflenmesini önlemek için duştan sonra suyla durulayın veya banyo karolarını kurutun.

Pırıl pırıl temiz bir zemin için doğal malzemelerle temizlik adımları
– limon suyu ile

Pırıl pırıl temiz fayanslar için ilk adım, bir litre beyaz sirkeyi bir bardak limon suyuyla karıştırarak bir sprey şişesine dökmek ve ardından yeterli miktarda su eklemektir. İkinci adım, solüsyonu doğrudan zemine püskürtmek ve ardından normal temizlemeye devam etmektir. Zemini en son mikrofiber bir bezle kurulayın.
Ayrıca temiz ve parlak bir zemin için diş macununun leke çıkarma kapasitesini kullanmak oldukça mümkündür . Şaşırtıcı ama daha az etkili olmayan bir yöntem.
– Nane esansiyel yağı ile
Bir sprey şişesine eşit oranda ovuşturarak alkol, beyaz sirke, su, bir çay kaşığı oranında bulaşık deterjanı ve birkaç damla nane esansiyel yağı karışımı dökün. Ardından iyice karıştırın ve son olarak paspaslamadan önce doğrudan zemine püskürtün .
– Sodyum bikarbonat ile

Önce 8 litre sıcak su, bir yemek kaşığı sabunlu su ve ¼ su bardağı karbonatı dolu bir kovaya boşaltarak başlayın. Ardından paspası daldırın ve eski parlaklığını geri kazandırmak için fayansların üzerinden geçirin . Tabii ki, temizlik yaparken güzel bir kokunun tadını çıkarmak her zaman daha güzel olduğundan, tercih ettiğiniz esansiyel yağı damlatmaktan çekinmeyin. Eklemlerdeki kalıcı kiri gevşetmek için derzleri diş fırçasıyla fırçalayın.
Topraktan bakteri nasıl yok edilir?
Zeminlerinizin etkin temizliği için özellikle karo ve vinil zeminlerde etkili olan bir karışım var. Bu, ılık su ve gargara kombinasyonudur. Bir kapak dolusu gargarayı 3 litre ılık suda seyreltin ve bu solüsyonla paspaslayın. Ürünün zarar görmesi muhtemel olduğundan ahşaba uygulamaktan kaçının .
Hala zeminlerinizi parlatabilecek çok sayıda bileşen var. Bunlar arasında siyah sabun, Marsilya sabunu, keten tohumu yağı veya Sommières toprağı fayanslarınız için en iyi malzemelerdendir.