Bitkilerimizi canlı ve güzel tutmak o kadar basit bir iş değil. Sağlanan bakım ne olursa olsun ve özenle uyguladığımız tüm tavsiyelere rağmen, sonunda bozuluyorlar.

Çoğu zaman bu, yeterli ışığa veya enerjiye sahip olmadıkları için olur. Başka bir deyişle, bitkinin kendisini oluşturan dokuları üretmesini sağlayan “fotosentez” döngüsünü tamamlayamadıkları için. Ve bu, topraktan alınan sentezlenmiş şekerler ve mineraller sayesinde.

Fotosentez, nişasta (topraktan kökler tarafından çekilen sudan kaynaklanır) ve yaprakların havasında yakalanan karbondioksit sayesinde hassas bir şekilde gerçekleştirilir. Serbest kalan oksijen, bitkinin sağlıklı kalması ve büyümesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacaktır. Ancak güneş ışığı olmadan fotosentez olmaz. Ve bu element eksikse, bitkileriniz kaçınılmaz olarak donuk ve kötü durumda olacaktır.

İşte bu yüzden, ister iç mekan ister dış mekan olsun, her tür bitkiyi canlandırmak için size çok pratik bir numara sunacağız. Etkili, ekolojik ve hepsinden önemlisi ücretsiz bir hazırlık!

pirinç suyu

Bitkileriniz için pirinç suyu hazırlamak için ihtiyacınız olacak malzemeler:

  • Yeterince büyük bir kase
  • Pirinç
  • su
  • bir kevgir

Hazırlık :

1. Önce kaseyi alın.

2. İçine pirincin bir kısmını koyun.

3. 2 veya 3 kısım su ekleyin (tuz eklemeden).

4. Beklemeye bırakın.

5. Nişasta üretimini daha verimli hale getirmek için parmaklarınızla karıştırın.

6. Kasenizin beyaza yakın bir renk aldığını fark edeceksiniz. Bu, pirincin suya nişasta saldığını kanıtlıyor.

 8. Tüm bitkilerinizi, özellikle de donuk olanları sulamanın zamanı   geldi  .

9. Hazırladığınız solüsyon aynı gün kullanılır, özelliğini kaybettiği için tekrar kullanılamaz.

10. Suladıktan sonra bu numarayı her 15/20 günde bir tekrarlayın.

11. Yavaş yavaş bitkilerinizin çarpıcı bir şekilde değişeceğini, daha sağlıklı ve daha enerjik hale geleceğini fark edeceksiniz.

Bitkilerin güçlenmesine ve çekici görünümlerini korumasına yardımcı olmak için ideal bir yöntemdir.

bitki

Bitkilerimizin neden nişastaya ihtiyacı var?

Bitkiler nişastayı köklerinde depolar. Bu nişasta daha sonra yavaş yavaş parçalanmak ve bitki tarafından gece boyunca bir enerji kaynağı olarak kullanılmak üzere kloroplastlarda depolanır. Bu nedenle metabolizmaları için gerekli olan temel enerji ve karbon kaynağını temsil eder. Unutulmamalıdır ki nişasta sadece   fotosentez sırasında toprakta veya toprakta bulunan karbondioksit ve sudan sentezleyen  bitkilerden gelir.   Yukarıda da belirttiğimiz gibi tam da bu süreç sayesinde bitki tüm fonksiyonlarını yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini alacaktır.