Bu özel takviye ile soğan ekin ve güvende olabilirsiniz. Sıfır zararlı ve çok yüksek verim. Nasıl olduğunu aşağıda açıklayacağız.

Soğan dikmek için henüz çok erken ama size onların sağlıklı ve sorunsuz büyümelerini sağlayacak bir takviye göstermek istiyoruz . Parazitler için yeterli diyeceksiniz ve mükemmel bir verim alacaksınız. Bu sırrı uygulamaya koymak için okumaya devam etmeniz yeterli. Hepsi aşağıda, bir sonraki paragrafta.

Soğanlar: İşte onları çürümemeleri için nasıl ekmeniz gerektiği
Söylediğimiz gibi, zaman Eylül ve Ekim ayları olduğu için soğan dikmek için henüz erken. Sonra sonbaharda. Ancak çürümeden düzgün büyümelerini engellemenin bir püf noktası var. İlk önce ekilecek bazı tohumlar almanız gerekir veya diğer soğanlar, sahip olduğunuz zamana bağlıdır.
Daha sonra mikoriza olan özel takviyeyi hazırlayın . Besin maddelerini bitkilere aktaran bir gübredir . Örneğin bakır, fosfor veya çinko. Ancak, kullanılan miktar az olsa bile çok ucuz değildir, bu nedenle uzun süre dayanır ve endişelenmenize gerek kalmaz.

Tuzmuş gibi eklenir. Bu ürünün üreticileri, bitki başına 5 gram önermektedir, böylece küçük bir terazi ile doğru miktarı da tartabilirsiniz . Bu yüzden ekim sırasında bu eklenmelidir, ancak toprağın kendini yenilemediğini unutmayın, bu nedenle yeni soğanları ekmeden önce yapmanız gerekecektir.
Bu nedenle, bitkileri ekmeden önce toprak, bitki büyümesinin özü olduğu için zenginleştirilmelidir . Toprak, bitkilerin büyümesi için gerekli olan humus, gübre, organik madde ve daha fazlasını içermiyorsa, hiçbir şey büyümeyecek ve çabalarınız boşuna olacaktır.
Mikoriza ile soğan bitkilerinden nasıl ekilir
Dediğimiz gibi zemin hazır olmalı ve bu nedenle taşımanın yanı sıra kül kullanmak da harika. Bu da soğanla çok iyi anlaşır ve büyümelerine fayda sağlar. Aslında kül, soğanı ona saldıran parazitlerden korumaya gider. Miktarı toprağın kalitesine bağlıdır, ne kadar iyi olursa o kadar az kül kullanırsınız.
Ekim işlemi çok basittir . Soğanlar çok derine inmediği için bir parmak derinliğinde delikler açın. Sonra küçük soğanı veya ekimi koyun ve mikorizaları da koyun. Daha önce de söylediğimiz gibi, her bitki için çok küçük bir avuç yeterlidir.

Soğanın bu gübrenin üzerine başı mikorizaya dayalı ve kuyruğu yukarı gelecek şekilde yerleştirilmesine dikkat edin. Bu adımları izledikten sonra, soğanın mikoriza ile birleştiği yeri örtmek için hafifçe toprakla örtün .
Şimdi külü önerdiğimiz gibi eklemelisiniz. Sadece soğanın etrafına serpin ve ardından toprağı üstüne dökün. Son olarak külü tekrar yüzeye yerleştirin. Parazitlerin yaklaşmaması için bitkinin etrafında bir daire çizin . Artık bunu ekilecek her bir soğan için yapabilirsiniz.