Pek çok mutfak veya pastacılık müstahzarının temel unsuru olan un, şüphesiz mutfakta her gün en çok kullanılan gıdalardan biridir. Tuzlu veya tatlı müstahzarlar, hiçbir şey kaçmaz. Ve tüm özelliklerinden tam olarak yararlanmak için, onu iyi saklamak esastır. Bu hile sayesinde unu muhafaza edebilecek, güvelerden ve diğer yiyecek böceklerinden uzak tutabileceksiniz.

Isı, nem, ışık, unu kullanılmaz hale getirebilecek pek çok unsur. İşte unu depolamanın en iyi yolu hakkında bilmeniz gerekenler.

Unu daha uzun süre saklamanın püf noktası

Çeşitli ekmeklerin, yemeklerin ve tatlıların hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan bir bileşen olan un, haklı olarak diyetimizin temel bileşeni olarak kabul edilir ve bu nedenle kilerde önemli bir besindir. Çok gerekli, çeşitli tür ve çeşitlerde reddedilmeye devam etti: buğday  unu, badem unu, mısır unu, pirinç unu, beyaz un, yarı tam un veya tam un. Kilerinize giren ve çoğu zaman kullanılmayan veya az kullanılan birçok çeşit var. Yanlış bir şekilde bozulmaz bir gıda olarak kabul edilen un, yine de kötü korunursa bazı fermantasyon ve küf riskleri taşıyabilir.

Genel olarak, un için en iyi son kullanma tarihi 6 ay ile bir yıl arasıdır, ancak bu sadece iyi koşullarda depolanmışsa. Yani tamamen hava geçirmez şekilde, oda sıcaklığında ve nemden korunan bir yerde. Aksi takdirde, un kötü muhafaza edildiğinden renk değişikliğine uğrayabilir, hoş olmayan bir koku yayabilir ve yemek güveleri tarafından istila edilebilir. Açıkça acıma ve fermantasyon belirtileri.

Oraya varmadan ve bir miktar unu israf etmemek için; özellikle paketi zar zor açtıysanız, basit ve herkesin ulaşabileceği pratik bir numara var: dondurucu.

Un müstahzarları

Ununuzun korunmasını optimize etmek için dondurucu

Ununuzun bozulmaması ve sonunda bozulmaması için sıcak ve nemli yerlerden uzak tutulması gerekecektir. Bu nedenle ununuzu mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir durumda tutmak ve dondurucuda saklamaktan daha iyi ne olabilir ki. Gerçekten de, un gibi kuru bir gıdayı dondurucuda herhangi bir ısı kaynağından uzak tutmak,  güvelerin ve gıda larvalarının ununuza  yatırım yapmasını ve oraya yumurta bırakmasını engeller.

Dondurucu, unu yalnızca maruz kalabileceği sıcaklık değişimlerinden değil, aynı zamanda oraya sığınabilecek çeşitli böceklerin çoğalmasından da koruyacaktır.

Ununuzu dondurucuda nasıl düzgün bir şekilde saklayabilirsiniz?

Dondurucu, her türlü gıdayı saklamak için güvenli bir yer olmanın ötesinde, mikrobiyal aktivitenin üretimini de yavaşlatır ve hatta durdurur. Ayrıca  dondurma  , kepekli un gibi bazı unları taze tutmanın harika bir yolu olabilir.

Anlayacağınız gibi en önemli şey ununuzu iyi korumak olacak ki nem tutmasın. Bu nedenle ununuzu dondurmadan önce bazı hatalardan kaçınmanız önemlidir. Bu nedenle, un henüz tüketilmemiş olsa bile, un paketini doğrudan dondurucunuza koymanız önerilmez. Mümkün olan en iyi şekilde ilerlemek için aşağıdaki adımları takip etmek gerekecektir:

  1. Unu tercihen hava geçirmez, sıkıştırılmış bir dondurucu poşete aktarın;
  2. Tamamen hava geçirmez hale gelmesi için dondurucu poşette olabilecek havayı sıkın;
  3. Dondurucu poşetinize ununuzun dondurulacağı tarihi etiketleyin;
  4. Unu dondurucunuza koyun.

Not edin ve her bir mutfak hazırlıklarınız için gereken un miktarına bağlı olarak, dondurma tarihine ek olarak her birinin içindeki miktarı etiketin üzerine ekleyerek birkaç küçük dondurucu poşete dağıtabilirsiniz. Bu, her kullandığınızda mutfak tartınızı kullanmak zorunda kalmamanızı sağlayacaktır.

Ununuzu çözdürmek için buzdolabına koyup oda sıcaklığında bekletmeniz mümkündür. Dondurucuda saklanmasına rağmen bozulmadığından emin olmak için kokusuna ve dokusuna bakarak tüketime uygun olup olmadığını anlamakta fayda var.

Dondurucu

Bu dahiyane numara sayesinde ununuzu çeşidine göre daha uzun süre muhafaza etme ve tazeliğini koruma imkanına sahip olurken, aynı zamanda küflenmesine neden olabilecek gıda güvelerinin çoğalmasını da engellemiş olacaksınız.

ev