Kuru veya sararmış bitkileri canlandırmak için en iyi gübreyi yapın, sadece iki malzemeye ihtiyacınız var, işte bunlar.

Bitkiler, herhangi bir yeşil alan için bir güzellik ve canlılık kaynağıdır , ancak bazen sağlıklı kalmak ve gelişmek için mücadele edebilirler . Şans eseri, bitkilerin iyileşmesine yardımcı olmanın kolay ve ucuz bir yolu var : kendi organik gübrenizi yapın. Bu numara, bitkileriniz için yemyeşil çiçekler , daha yeşil yapraklar ve daha iyi genel sağlık üretmenize yardımcı olabilir . Sadece 2 malzeme ile nasıl yapıldığını görelim .
Sadece 2 bileşenli en iyi organik gübre
Tartışacağımız organik gübre, birçok evde kolayca bulunan iki yaygın malzemenin karışımıdır : kahve telvesi ve zerdeçal . Bu iki bileşen sayesinde bu gübre bitkileri canlandırır ve substratın mikrobiyomunu harekete geçirerek yeşil dostlarımızın toprakta bulunan besinlerden tam olarak yararlanmasını sağlar .
Neden işe yarıyor? Kahve, içki severler için hoş bir aroma sağlamasının yanı sıra , kahvenin telvesi de bitkiler için faydalı besinler içerir . Zerdeçal ayrıca birazdan göreceğimiz gibi bitkilerin refahına katkıda bulunan bir dizi besin öğesini de beraberinde getirir.

Gübreyi yapmak için 1 galon suya, bir çay kaşığı kahve telvesine ve bir çay kaşığı zerdeçala ihtiyacınız olacak . Bir sürahi alın ve içine su dökün. Ardından kahve telvesini ve zerdeçal ekleyin . Tozların tamamen çözünmesi ve homojen bir çözelti elde edilmesi için en az 2 dakika iyice karıştırın .
Gübrenizi aldıktan sonra , iyileşmek için yardıma ihtiyacı olan bitkilere doğrudan dökebilirsiniz . Bitki köklerinin etrafındaki toprağa eşit şekilde yaydığınızdan emin olun . Bu, bitkilerin besinleri etkili bir şekilde emmesini sağlayacaktır .
Bitkilere sürekli bir besin kaynağı sağlamak için bu organik gübreyi her 30 günde bir kullanabilirsiniz .
Zerdeçal ve kahve telvesinin gücü
Peki bu gübreyi bu kadar etkili yapan nedir? Kahve telvesi, bitki büyümesi için gerekli olan nitrojen, fosfor ve potasyum gibi bir dizi besin içerir . Ayrıca kahve, toprağı hafifçe asitlendirmeye yardımcı olur, bu da daha asidik bir ortamı tercih eden bazı bitki türleri için faydalıdır .
Zerdeçal ise potasyum , kalsiyum ve manganez gibi temel besin maddelerinin yüksek içeriği nedeniyle yararlı bir bitki gübresidir . Bu elementler sağlıklı bitki büyümesini teşvik eder ve hastalıklara karşı dirençlerini arttırır.

Bu organik gübre , besin sağlamanın yanı sıra , başlangıçta tahmin ettiğimiz gibi, substrat mikrobiyomunu da aktive eder . Mikrobiyom , toprakta yaşayan ve bitkiler tarafından besinlerin alımında önemli bir rol oynayan faydalı mikroorganizmaların bir topluluğundan oluşur .
Gübredeki bileşenler, bu mikroorganizmaların aktivitesini desteklemeye , besin alımını ve genel bitki sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.
Bu nedenle, ev yapımı bir organik gübre yapmak , bitkilerin iyileşmesine ve gelişmesine yardımcı olmanın kolay ve ucuz bir yoludur . Bitkilerinize doğal bir şekilde bakın ve yemyeşil ve çiçek açan bir bahçenin sonucunun tadını çıkarın .