İşte çürük fesleğen nasıl kurtarılacağı. Bu sorunu çözmek için bu numarayı uygulamaya koymanız yeterli.

Fesleğen ne yazık ki çürüdükten sonra nasıl kurtarılacağına dair her şeyi nihayet açıklıyoruz . Kimse bu kadar kolay olmasını beklemiyordu, yetiştiricilerin kullandığı numara bu.

Bu bitkinin özellikleri

Hepimizin mutfakta birkaç fesleğen yaprağı var . Yurtdışında da kullanılan, İtalyan gastronomisinin gerçekten temel bir bitkisidir. Herhangi bir tarifte göze çarpan gerçekten güçlü ve özel bir tada sahiptir.

Aynı zamanda onu yetiştirilmesi gereken önemli bir bitki yapan çok önemli özelliklere sahiptir. Ayrıntılı olarak, insan vücudunda ağrı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir . Ayrıca vücudun hücrelerini serbest radikallerden ve oksidatif stresten koruyan antioksidan özelliklere de sahiptir: kalp hastalığı, kanser ve şeker hastalığına yakalanma olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

fesleğenin özellikleri

Ayrıca bakteri , virüs ve mantar gibi mikroorganizmaların büyümesini önleyen antimikrobiyal özelliklere sahiptir . Hem solunum hem de idrar yollarında lokalize enfeksiyonlarla savaşmak için mükemmel bir bitkidir.

Mide ağrısı semptomlarını azalttığı için sindirim özelliklerine de sahiptir . Son olarak, stresi ve endişeyi azaltan rahatlatıcı özelliklere de sahiptir. Ancak fesleğen yetiştirmenin çok kolay olmadığını ve kolayca çürüyebileceğini herkes bilmez. Bu yüzden bu hale gelmesi durumunda nasıl canlandırılacağını ortaya koyuyoruz.

Çürümüş fesleğen nasıl canlandırılır?

Fesleğenin sağlıklı kalabilmesi ve çürümemesi için yetiştirildiği toprağın sağlıklı olması şart olabilir. Fesleğenin besin açısından zengin, süzülmüş topraklara ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz.

Tavsiye, bu bitkinin daha sağlıklı büyümesini sağlayacak kompost veya vermikompost ile toprağı zenginleştirmektir. Ayrıca iki haftada bir eklenecek sıvı tip organik gübre kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

çürük fesleğen

Toprakta bulunan nitrojen miktarına da dikkat etmeliyiz : fesleğen aslında bu gaza karşı çok hassastır. Azot fazla miktarda bulunursa, mantar hastalıkları ve parazitler çoğalabilir. Tam da bu nedenle sulama ve gübrelemede aşırıya kaçmamak önemlidir.

Sulamaya gelince, fesleğenin özellikle sıcak ve kuru iklimlerde yetiştirildiğinde sürekli sulamaya ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Fesleğeni günde bir kez sulamanız gerekir . Verilecek doğru su miktarını bulmak için, toprağın hidrasyonunu kontrol etmeniz gerekir: nemliyse ancak ıslatılmamışsa, durmak için doğru zaman budur.

Çürük fesleğen, bitkiyi fazla suladığımızda ortaya çıkar. Fazla suyun kaçmasına izin vermek için tencerede drenaj delikleri olduğundan emin olun . Son tavsiye, yaprakları sulamak değil, en fazla onları temizlemektir: ancak bu şekilde mantar hastalıklarının çoğalması önlenebilir.