Bitkiniz kurumuş ve sararmışsa sakın atmayın ve bu şekilde canlandırmaya çalışın. Bu basit adımlarla onu hayata döndürebilirsiniz, işte böyle.
Çoğu zaman tatildeyken, bitkilerin esas olarak su eksikliğinden dolayı kuruması olabilir . Bazen komşulardan veya arkadaşlardan onlara bakmaları istenir, ancak bitkiler bir gözetim nedeniyle ölebilir. Veya belki de daha önce doğrulanmamış, bitkilerin ölmesine neden olan alternatif sulama yöntemleri tasarlamak.
Bitkiniz kuru ve sararmış görünüyorsa, bu onun çoktan öldüğü anlamına gelmez . Aslında, aşağıda size bitkinizin hala canlı olup olmadığını nasıl kontrol edeceğinizi ve sonuç olarak onu tedavi edip etmeyeceğinize nasıl karar vereceğinizi göstereceğiz. Bir tedaviye başlamadan önce bitkinin canlı olup olmadığını bilmek zamandan ve paradan tasarruf etmemizi sağlar.

Aşağıda, size az önce anlattıklarımızı yapmak için izlemeniz gereken tüm adımları bulacaksınız. Bu nedenle, bir bitkinin ölü mü yoksa hala canlı mı olduğunu ve ikinci durumda nasıl müdahale edileceğini anlayacağız . Bir sonraki paragrafta size göstereceklerimizi takip etmeniz zor değil. Ardından daha fazla ayrıntı için devam edin.
Kuru, sararmış bir bitki için çözüm: devam edin
Söylediğimiz gibi, kuru ve sararmış bir bitkiniz varsa, bu onun öldüğü anlamına gelmez. Mucizeleri kesinlikle garanti etmiyoruz ama bitkinizi atmadan önce canlı tutmaya çalışabilirsiniz . Bitkiniz bu nedenle kötü durumdaysa, yapılacak ilk şey canlı mı yoksa ölü mü olduğunu anlamaktır.
Kuru ve sararmış bitkinizin hala hayatta olduğunu doğrulamak için acil bir hidrasyon yapmanız gerekir . Neyle ilgili? Bir vazo alın ve içine biraz su ve sahip olduklarınızın en iyisi olduğunu düşündüğünüz bir miktar ekolojik sıvı gübre dökün. Veya güvendiğiniz çiçekçiye sorun.

Gübreyi suyla iyice karıştırın ve ardından kuru bitkinin bulunduğu saksıyı içine yerleştirin . Yaklaşık bir saat bu şekilde bırakın ve ardından bitkiyi güneşten uzak, gölgeli bir yere taşıyın. Birkaç saat sonra bitkiyi kontrol edin ve dalların yeşile dönmeye başladığını görürseniz, bitki ölmemiş demektir .
Hala umut varsa bir sonraki adıma geçebiliriz. Onu yaklaşık 6 hafta daha nemlendirmeye devam edin ve ardından devam edin ve bitkinizi kesin. Bitkinin doğru bir şekilde toparlanmasını engelleyen sarı ve kuru tüm parçaları ortadan kaldırmalısınız . Ardından makasla devam edin.

Bitkinin sadece sağlıklı kısmı ve dolayısıyla sadece dalları ve yeşil yaprakları kalmalıdır. Tüm yanmış parçalardan kurtulmalısın. Bu yapıldıktan sonra bitkiyi daha önce olduğu gibi su ve gübre ile nemlendirmeye devam etmeniz gerekecek . Bunu haftada bir kez bir saat boyunca yapmak sorun değil.
Zamanla bitki iyileşmeye başlayacak ve eskisi kadar sağlıklı hale gelecektir. Öte yandan, ilk acil hidrasyondan sonra bitkinin dallarının kahverengi olmaya devam ettiğini fark ederseniz, devam etmeyin çünkü bitki büyük olasılıkla ölmüştür ve yalnızca zaman kaybedersiniz. Zamanınızı ve gübrenizi yeniden doğma şansı olan bitkilere yatırın.