Domatesin mantar hastalığını nasıl hemen tanıyacağımızı birlikte görelim. İşte bunu önlemenin ve yayılmasını önlemenin yolu: İşte belirtileri.

Çok sevdiğimiz domateslerimizi yetiştirmek için yılın en mükemmel zamanındayız . Domatesler pratik olarak Akdeniz mutfağının temelidir. Salatalar, kapreseler, soslar vb. arasında doğanın bize hediye olarak verebileceği en çok yönlü ve lezzetli yiyecekleri temsil ederler. Onlarca farklı domates çeşidi var ve en çok tercih ettiğimizi yetiştirmeyi seçebiliriz. Domates yetiştirmek hiç de kolay değildir: Narin meyvelerdir ve dış saldırılara karşı çok savunmasızdırlar .
Yetiştirme aşamasında doğru önlemleri almazsak, sonucun bizi tatmin etmemesine şaşırmamalıyız. Bitkinin beslenmesini ve sulanmasını düşünmenin yanı sıra bazı mantarların bahçemize getirebileceği hastalıklara karşı da dikkatli olmalıyız. İnsanlar için zararlı hastalıklar değiller ama domateslerimize ve bütünlüklerine zarar veriyorlar. Bir mantar hastalığını nasıl önleyeceğiniz ve tanıyacağınız aşağıda açıklanmıştır.
Domatesin mantar hastalığı: mildiyö
Bazı mantar hastalıkları tüm bahçemizi tamamen mahvedebilir . Çok kolay gelişen ve tüm domates tarlalarını yok edebilen bazı hastalıklar vardır. Bunlar arasında tüylü küf vardır. Domates geç yanıklığı en yaygın fakat aynı zamanda en tehlikeli domates hastalıklarından biridir . Bu hastalık doğrudan fidanlarda meydana gelir, bu nedenle önleme ve koruma baştan uygulanmalıdır. Nedeni Phytophtora infestans mantarıdır . Ancak bu mantarın tarlamızı işgal ettiğini nasıl anlayabiliriz?

Domates yanıklığının semptomlarını fark etmek için, düzenli ürün denetimleri gereklidir ve önleyici koruma en iyisidir. Hastalığın ortaya çıkmasının ve yayılmasının önlenmesi, kapsamlı bir dizi önleyici tedbir alınarak ve çok sık müdahale edilerek gerçekleştirilir . Pseudofungus Phytophthora infestans bitkilerin tüm kısımlarında hasara neden olur . İşte onu nasıl tanıyacağınız.
Domateslerimiz tehlikede olduğunda
Aşırı nemli iklim, hastalığın başlaması ve ardından çoğalması ve yayılması için idealdir. Hastalığın ilk belirtileri, bitkiler 18 ila 21 derece sıcaklık aralığında ve %60-90 gibi yüksek bağıl nemde büyüdüğünde ortaya çıkar. Hastalığın ilk belirtileri, bitkilerin yapraklarında, önce yaprak uçlarında olmak üzere açık yeşil veya beyazımsı lekelerin ortaya çıkması ile ilgilidir.

Belirli bir süre ve olumsuz iklim koşullarından sonra lekeler tüm yaprak kütlesine yayılır . Gövde üzerinde, tonu başlangıçtaki parlak durumdan daha koyu bir renge değiştiren eliptik noktalar şeklinde görünür. Halka şeklinde görünürler , bu da besin akışının tıkanmasına ve sonunda bitkilerin kurumasına neden olur. Meyveler, hem meyvenin hem de bitkinin çürümesine ve çürümesine yol açan koyu lekelerden etkilenir. Tüylü küfün vejetasyonun her döneminde tehlikeli olduğu sonucuna varabiliriz . korumak gereklibitkiler önceden, özellikle uzun yağışlı dönemden önce. Topraktan nemin yüksek oranda buharlaşması bu hastalığın gelişmesi için daha uygundur.