Spatafillo veya barış zambağı, dairede tutmak için en güzel çiçeklerden biridir. Yetiştiriciliği basittir, uyulması gereken sadece birkaç kural vardır ve kusursuz çiçeklenmeyi sağlamak ve bitkimize uzun ömür vermek için bazı püf noktaları vardır. Nasıl aktarılacağını birlikte görelim!

 

Spatafillo veya barış zambağı, genellikle hamile kadınlara verilen, ancak genel hediyeyi sembolize eden Kosta Rika’nın harika bir bitkisidir.
Bitkiyi tencereden çıkarır ve yeni kavanoza ekeriz. Gerekirse bir bıçakla, kökleri kırmamaya dikkat ederek toprağı tencereden yavaşça ayırırız. Sonra kökleri yavaşça çözmeye çalışırız. Ve sonra mümkün olduğunca fazla toprağı çıkarmaya çalışıyoruz.
Sonra toprak ve perlit karışımı hazırlıyoruz. Ve ezmiyoruz, ancak toprağın hafifçe dönen bir hareketle kökler arasına nüfuz etmesine izin vermek için bir kürdan kullanıyoruz. Biraz çırptık ve sonra bolca suladık. O zaman hemen iyileşmek için korunaklı bir konuma getirelim.

Sulama

Sulama söz konusu olduğunda, sabit olmayı unutmayın, ancak asla aşırıya kaçmayın. Bunun nedeni, şimdiye kadar herkesin bileceği gibi, bitkilere çok fazla su vermenin kelimenin tam anlamıyla ölümcül olabileceğidir.
İlkbahar yazında her 3-4 günde bir. Her 7 günde bir kış. Çiçek açmazsa, yaz aylarında her 10-12 günde bir yeşil bitkiler için gübre ile gübrelemeliyiz. Her zaman fazla suyu, su kalıntılarını ve suyu tasarruflu bir şekilde çıkarmayı unutmayın.
Ayrıca, yaprakları sık sık demineralize su ve bir sprey ile buharlaştırmayı hatırlıyoruz, radyatörleri açtığımızda yaz ve kış aylarında yararlı bir işlem.

Sergi

Bunun yerine maruz kalma için aydınlık yerleri tercih ederiz, ancak bitkinin yaprağını mahvedecek doğrudan güneş yoktur. Bu yüzden yarı gölgeli veya güzel ve aydınlık bir odada alanlar iyi olacaktır.
Ve şimdi belki de herkesin bilmeyeceği bir merak. Dışarıdan spataphyllum’un gerçek çiçeği güzel beyaz yaprakları gibi görünse de, bunlar değil! İçinde spadix adı verilen ve krem renkli olan gerçek çiçeğidir! Beyaz yapraklar, spathe adı verilen ve tozlaşan böcekleri çekmeye yarayan modifiye yapraklardır.