Balkonunuzda her daim sağlıklı bir defne bitkisi olsun ister misiniz? İşte hiçbir zaman sorun yaşamamak için her zaman izlemeniz gereken bazı püf noktaları.

taze defne

Defne, sağlığımız için inanılmaz faydaları olan yaprak dökmeyen bir bitkidir. Birçok tarifi en iyi şekilde tatlandırabilen ve vücudumuza önemli faydalar sağlayan aromatik bir bitkidir . Defne yaprakları, çeşitli et yemekleri ve daha fazlası için lezzetli çeşniler oluşturmak için kullanılır. Ayrıca infüzyon, bitki çayları ve bazı özel durumlarda likör gibi alkollü ürünler yapmak için de kullanılacaktır.

Çoğu zaman insanlar, evinizin balkonunda veya bahçede bir defne bitkisi yetiştirmenin ne kadar rahat, pratik ve basit olduğunun farkında olmadan doğrudan süpermarketten defne yaprağı satın alırlar .

Evde her zaman hazır bulunan bir defne bitkisine sahip olmak, hem lezzetli yemek tariflerinin hazırlanması hem de diğer belirli yönler açısından gerçekten önemli olabilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi defnenin faydalı özellikleri saymakla bitmez. Örneğin, bir kaynatma, infüzyon veya bitki çayında kullanılırsa, çeşitli rahatsızlıkları hafifletmeye ve sindirimimizi büyük ölçüde iyileştirmeye yardımcı olur . Defne ayrıca birçok bağırsak rahatsızlığını ve karın şişkinliğini giderir . Bu bitki aynı zamanda aerophagia ile savaşabilen bir özellik ile de ilişkilidir.

Ancak bu yazıda, defne bitkisinin faydalı özellikleri hakkında bir inceleme yapmak istemiyoruz, bunun yerine defne fidesini her zaman sağlıklı ve bol yetiştirmek için bazı teknikler keşfetmek istiyoruz . Bununla ilgili tüm bilgileri öğrenelim.

Ev balkonunda defne fidanının daha iyi büyümesini sağlamanın püf noktaları

Evinizin balkonunda zamanından beri fidan yetiştirmenin gerçekten çok basit olduğunu söylemiştik. Öyleyse, onu tamamen sağlıklı bir şekilde ve acı çekmeden nasıl büyüteceğimizi öğrenelim . Defne ekimi, tohumları ekerek veya bir çalıdan yeni doğmuş bir filiz dikerek yapılabilir. Balkonda saksıda yetiştirme için daha çok tohumla ekim tekniği tavsiye edilir.

Defne

Defne fidanınızı dikeceğiniz toprağın yeterince yumuşak olması ve etkili bir şekilde süzülmesi gerekir . Ayrıca, sanıldığının aksine, çok fazla organik besin maddesi içermemesi gerekir. Toprağın evrensel , gübre ve solucan humusu bakımından zengin olması yeterli olacaktır . Daha fazla bilgi için güvenilir kreşinize danışabilirsiniz.

Defne fidanının ekileceği saksı orta büyüklükte olmalıdır . Önemli olan köklerin gelişiminin en iyi şekilde sağlanmasıdır. Delik, su tahliyesi için tehlikeli bir şekilde durgunlaşmasını önleyen bazı deliklere sahip olmalıdır.

Tencerenin içine daha önce tarif ettiğimiz toprağı yerleştirmeniz gerekecek. Şimdi tek yapmanız gereken fidenizi toprakla birlikte saksının içine yerleştirmek. Şimdi bu fideyi en iyi nasıl yetiştireceğimizi ve zaman içinde ona nasıl bakacağımızı öğrenelim . İşte bazı hileler.

Balkonda yetiştirme: işte en iyi stratejiler

Tüm bitkiler, en iyi şekilde büyümek için aynı kurallara ve aynı yerlere sahip değildir. Aslında her biri toprağa, yer seçimine (çoğunlukla gölgede veya güneşte), sulama için gereken su miktarına ve diğer birçok faktöre göre farklılık gösterir. Defne fidemizin ağırlıklı olarak gölgeye yerleştirilmesi gerekecek , ancak günde 3 veya 4 saat güneş ışığı almayı da küçümsemeyecektir.

defne fidesi

Ancak önemli olan, güneş ışınları tarafından doğrudan aydınlatılmamasıdır , çünkü bu durumdan çok uzun süre “acı çekebilir”. Aydınlık ve loş bir yerde bulunan balkon, defne bitkinizin yeri için ideal bir yer olacaktır.

Sulama söz konusu olduğunda , fideye çok fazla su verilmemesi esas olacaktır. Bu işlemi yalnızca ve özellikle toprak özellikle kuru olduğunda gerçekleştirin . Ayrıca tüm bitkilerde olduğu gibi sulamanın günün serin saatlerinde yapılması daha doğru olacaktır. Bu nedenle, sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde tercih edin.

Dediğimiz gibi mutfakta yapacağınız hazırlıklar için ihtiyaç duyacağınız fidanınızın yapraklarını çıkarabilirsiniz . Çok temiz makas kullanmak gerekecek, ancak daldan sadece bir yaprak çıkarmadan. Bunun yerine, büyümenin durmaması ve yakında yeni bir dalın gelişebilmesi için tüm dalı kesmeniz gerekecek .