Bu çok basit rehber ile evde nasıl mimoza yetiştirileceğini açıklayacağız. Hile gerçekten basit.

Evde bir mimoza bitkisinin olamayacağını düşünüyorsanız , bu basit rehber fikrinizi değiştirecek. Bu olağanüstü güzel ve mis kokulu çiçekle bahçenizi güzelleştirmenin tüm püf noktalarını açıklıyoruz.

Eşsiz anlamı olan bir bitki olan Mimoza

Mimoza güzel ve renkli bir bitkidir Dışında, görünüşünü gerçekten türünün tek örneği yapan küçük sarı noktalar var. 1946’dan beri kadınların sembolü haline geldiği düşünülürse, bu bitki aynı zamanda inanılmaz bir anlam da gizliyor.

Gerçekten de bu tarih, Mimoza’nın Dünya Kadınlar Günü kutlamaları vesilesiyle kadınlara sunulduğu anı işaret ediyor . İnisiyatifi elinde bulunduran bir politikacı, komünist parlamenter Teresa Mattei idi.

Ve tam da bu nedenle söz konusu çiçek İtalya’da bu kadar ünlüyken, diğer Avrupa ülkelerinde ve dünyada pek sık kadın temasıyla ilişkilendirilmez.

Mimoza

Hepsi bu kadar da değil, çünkü “mimoza” adı aynı zamanda her zaman 8 Mart vesilesiyle hazırlanan, ancak yılın diğer zamanlarında birçok pastanede de bulunabilen bir pastayı ifade eder. Söz konusu pasta da rengi ve şekli itibariyle mimozaya benziyor, çiçeğe çok benziyor.

Eminiz ki mimoza severler bahçede ya da saksıda yetiştirmeyi düşünmüşlerdir , belki de başarılı olamamışlardır. Ve tam da bu nedenle bugün size bu bitkiyi büyük bir kolaylıkla büyütmenize yardımcı olacak bir prosedür göstermek istiyoruz. İlk başta karmaşık görünecek, ancak sizi temin ederim ki hiç de öyle değil.

Evde mimoza nasıl yetiştirilir?

Evde mimoza yetiştirmek istiyorsanız önce çiçeği alın . Satın alındıktan sonra tüm sarı noktaları kaldırın ve yalnızca gövdeyi bırakın. Şimdi sağlam bir şekilde gömüldüğünden emin olarak bir saksıya veya bahçeye dikin.

Noktaları atmayın, çünkü onları her zaman yeniden kullanabilirsiniz, örneğin bir merkez parçası olarak . Şimdi tek yapmanız gereken bitkinizi sulamak ve sabırlı olmak. Bitkinizi aydınlık, ancak rüzgar ve soğuktan korunaklı bir yerde tutmaya çalışın.

Evde mimoza yetiştirin

Sapları ilk kez kontrol edebileceğiniz küçük bir kavanoza gömmenizi öneririz. Ancak daha sonra bitkinin büyüyeceğini fark ettiğinizde onu bir vazoya veya daha geniş bir alana aktarabilirsiniz.

Bitkileriniz için kullanacağınız toprağı, bitkiyi bir şekilde genç ve sağlıklı tutabilecek çeşitli besinlerle zenginleştirmenizi öneririz . Evde mimoza yetiştirmek mükemmel bir girişimdir ve nasıl hareket edeceğinizi bilmiyorsanız gerçek bir meydan okuma olabilir. Ancak, ilk ekim denemenizin başarılı olması durumunda, sizi bahçenizi güzelleştirecek bu harika bitkiyi yetiştirmeye davet ediyoruz.