Sardunyalar: Bu basit yöntemle muhteşem çiçeklenme! Sonuç çılgınca

Yaz aylarında balkonların çiçeklerle dolu olduğunu görmek her yıl tekrarlanan renkli bir manzaradır.

Sardunyalar en çok kullanılan bitkilerden biridir ve  çiçekleri  parlak renklere ve  gözden kaçmayacak  güzel  zümrüt yeşili yapraklara sahiptir.

Ancak uygun şekilde yetiştirilmezse  sardunyalar çok seyrek olarak ve yalnızca birkaç renkli çiçekle çiçek açabilir  . Bu nedenle verebildikleri büyük ve harika çiçeklerle yapacak bir şey yok.

Tam da bu nedenle  tam çiçeklenmesini görmek istiyorsanız  bu sayfadan nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

 Aşağıda herkesin , hatta ilk kez sardunya bakımı yapmaya çalışanların bile,  sardunyaları mümkün olan en iyi şekilde yetiştirmelerine olanak sağlayacak bazı ipuçlarını okuyabilirsiniz   .

Sardunyalar: Bu basit yöntemle muhteşem çiçeklenme! Sonuç çılgınca

Sayfayı kaydırmaya devam ederseniz bitkinin tamamen çiçek açması için kaçırmamanız gereken 5 ipucunu keşfedebileceksiniz   . Sonuç muhteşem ve renk bakımından zengin olacaktır.

  • 1. Yaprakları temizleyin

Yapılması gereken çok önemli bir şey sardunyaların yapraklarını temizlemektir. Hatta yaprakların yüzeyi temiz olduğunda fotosentez daha kolay gerçekleşebilir. Bu, bitkinin refahının artmasına ve daha yoğun çiçek açmasına olanak tanır. Bunları doğru bir şekilde temizlemek için 20 veya 30 gram Marsilya sabununu 500 mililitre suda eritmek gerekir   . Daha sonra sonuç pamuk kullanılarak yapraklara aktarılır   . Ayrıca bu çözüm parazitlerin gelişini de engeller.

  • 2. Bitkiyi inceltin

Sardunya genellikle  Mart ayında  ve dolayısıyla ilkbaharın başlarında budanır. Ancak  ilk çiçeklenmeden sonra zaten çiçekli veya solmuş kısımları  budamak  mümkündür  . Budama makasıyla  veya  elinizle yapabilirsiniz   . Bu şekilde güzel çiçekler her zaman çiçek açacaktır.

  • 3. Dünyayı besleyin

Bitkilerin beslenmesi gerektiği açıktır ve sardunyalar da istisna değildir.  Açıkçası piyasada bitkiyi gübrelemek için birçok ürün var  ve bunların mutlaka demir, manganez, azot, çinko, potasyum ve fosfor içermesi gerekiyor. Bunun yerine  sadece kahve telvesini toprağa yayarak doğal bir gübre yapabilirsiniz  . İkincisi, sardunya yetiştirebilecek yüksek bir nitrojen içeriğine sahiptir.

  • 4. Bitkiyi sıcaklıklara göre sulayın.

Her mevsimde bitkinin farklı türde sulamaya ihtiyacı vardır. Bu kural sardunyalar için de geçerlidir, bu nedenle  bitkiyi sularken sıcaklığı dikkate almalısınız  . Hava ne kadar sıcak  olursa  bitkinin suya ihtiyacı o kadar artar ve  sulamanın daha sık yapılması gerekir  . Toprağın suya ihtiyacı olup olmadığını kontrol etmek için  ona dokunmak gerekir  . Islak veya yumuşaksa daha sonra sulamanız gerekecektir.

  • 5. güneş

Yaz aylarında aşırı yüksek sıcaklıklar nedeniyle sardunyanın doğrudan ışığa maruz bırakılmasına gerek yoktur, çünkü  yapraklar yanabilir  . Ancak  ilkbahar ve yaz başında bitkiye iyi bir güneş banyosu sağlamak önemlidir  . Aksi halde yapraklar sararmaya başlayacak ve iyi çiçeklenme gerçekleşmeyecektir. Aslında bu “  güneş yağmuru  ” sardunyayı  yeni sürgünler üretmeye teşvik edecektir  .

Bu noktada sardunya bakımının artık hiçbir sırrı kalmamıştır. Bakımını yapmak ve çiçek açmasını sağlamak artık çok kolay olacak!

Aferin.

ev