Bu yazıda, sardunyayı doğal olarak nasıl çoğaltacağınız ve onu bereketli hale getireceğiniz konusunda size hedefe yönelik tavsiyeler vermeye çalışacağız. İşte basit yaprak numarası.

Sardunya bakımı

Pencere kenarında bir veya daha fazla sardunya olan birçok insan var . Bu bitki gün içerisinde yüksek güneş ışığına maruz kalması şartıyla balkonda veya bahçede de yetiştirilebilir.

Aslında sardunyanın en iyi şekilde çoğalabilmesi için ılıman bir iklime ihtiyacı vardır – ideal olan 15° ile 25° arasında bir sıcaklıktır – ve güneş ışınlarına mükemmel şekilde maruz kalmasıdır . Bu nedenle bahar, sardunya yetiştiriciliğini gerçekleştirmek ve en iyi şekilde çoğalmasını sağlamak için ideal mevsimdir.

Sardunya , evinizin dışındaki alanı estetik açıdan çok çekici kılabilen kokulu ve renkli çiçeklere sahiptir Uygun iklim koşulları olması durumunda, sardunyalar çok bereketli olabilir ve bir renk ve çiçek patlamasına hayat verebilir.

Sardunyanın doğurganlığı ve sivrisineklerin gelişine karşı doğal bir kovucu olma özellikleri ünlüdür. Özellikle yazın gelişiyle ve sıcak ve nemli aylarla birlikte dikkate alınması gereken çok önemli bir husus. Ayrıca sardunya özleri, iyileştirici ve iltihap önleyici özelliklere sahip kremler ve yağlar için kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bu yazıda, nasıl her zaman bereketli sardunyalara sahip olacağımızı göreceğiz . Yaprağın kusursuz hilesi ile sardunyanın çoğalma yöntemini inceleyeceğiz . Neye atıfta bulunuyoruz? İşte bilmeniz gereken her şey.

Süresiz olarak sardunya nasıl üretilir: işte onu bereketli kılmak için şaşmaz yöntem

Aşağıda, sardunyanın kesimler yoluyla çoğalma yöntemini ayrıntılı olarak analiz edeceğiz . Aslında, 40 günden biraz daha kısa bir süre içinde, bahçecilik sektöründe sıklıkla benimsenen bu tekniği kullanarak ilk yaprakların ortaya çıktığını göreceksiniz. Bununla birlikte, toprağı iyi nemli tutmak her zaman önemli olacaktır. Bereketli bir sardunya nasıl elde edilir ? İşte yöntem.

Sardunya

Kesimlerle çoğaltma, tüm bitkilerin çoğalması için şaşmaz bir numaradır. Aynı şey sardunya için de olur. Uygulamada, bitkinin bir parçası kesilir – bu bir yaprak, bir dal veya bir kök olabilir – ve toprağa ekilir .

Bu teknik, her zaman bereketli sardunyalara sahip olmanızı sağlar, çünkü sadece ana bitkiden “yakıt ikmali” yaparak yeni bir fide oluşturmak mümkün olacaktır . Bu, belirli bir bitkinin vejetatif özelliklerinin korunması ve çoğaltılması için mümkün olan en doğal yöntemi temsil ettiğinden, birçok kişi tarafından gerçekleştirilen bir çoğaltma şeklidir.

Şimdi nasıl sonsuza kadar sardunyaya sahip olunacağını görelim . İşte izlenecek doğru prosedürle ilgili tüm adımlar.

yaprak tekniği

Yeni bir sardunya bitkisi oluşturmak için , orijinal sardunyanızdan bir dal veya yaprak keserek bir kesim oluşturmak çok önemli olacaktır . Bu kesimi büyütmek için bir saksı ve biraz toprak almanız gerekecek. Daha yeşilimsi bir renge sahip, yumuşak, gösterişli bir dal seçilmesi tavsiye edilir.

yemyeşil sardunya

Tarçın da çok yardımcı olabilir . Bu baharattan bir miktar sardunyada yapılan kesimin üzerine makasla atarak bitkinin zarar görmesini önlemiş olursunuz. Bu ön işlemleri yaptıktan sonra yeni dalı dikmek mümkün olacaktır.

Çok büyük olmayan bir saksı ve her şeyden önce suyun çok fazla durgunlaşmasına izin vermeyen bir toprak seçilmesi tavsiye edilir . İlk günlerde, kesimin durumunu dikkatlice kontrol etmek ve toprağın hiçbir zaman tamamen kuru olmadığını değerlendirmek esas olacaktır. Aslında bahsedildiği gibi durgun su olmaması şartıyla her zaman nemli olmalıdır.

Kesimin ışığa ihtiyacı vardır, ancak ilk birkaç hafta doğrudan güneş ışığına maruz kalmamak daha iyi olacaktır . Aslında, güneşin yeni sardunya fidesinin doğumu ve gelişimi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

15-20 gün sonra, çelik zaten ilk köklerini oluşturmuş olacaktır. Bu nedenle daha büyük bir saksıya dikmek gerekebilir. Ayrıca birkaç hafta sonra ilk yapraklar görünecektir. Her zaman bereketli olacak olan sardunyanız için kesinlikle doğal bir çoğalma yöntemi.