Sadece bir gül sapı ve bir patates kullanarak koca bir gül bahçesi oluşturabilirsiniz. İşte bir hafta içinde nasıl yapılacağı.

patates içinde gül

Bir patatesin içine bir gül sapı sokma fikri tuhaf gelebilir. Ancak bu yöntem , çelikle çoğaltma mekanizması sayesinde sadece bir hafta içinde yeni bir gül almanızı sağlar . Genellikle birkaç gün sonra kuruyan ve çöpe atılan bir buket gülün ne kadara mal olduğunu düşünürseniz , bu gerçekten yararlı bir numaradır . Ancak bu yöntemle neredeyse 0’a eşit bir maliyetle sonsuz sayıda gül elde etmek mümkün olacaktır . Nasıl olduğunu öğrenelim. 

Neden patateste gül sapı var?

Patatesin içindeki gül sapı, neden yapsın? Bunun nedeni, gül çeliklerinin kök salmasına izin veren en etkili doğal toprağı temsil ettiği anlaşılan bu yumrunun özelliklerinde yatmaktadır . Aslında patates, bitkinin büyümesi ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu bitkisel proteinler, vitaminler, mineraller, nişasta ve fitohormonlar dahil olmak üzere kuru maddelerin yaklaşık % 35’ini içerir .

Ayrıca patates , yapılan kesimi hipotermiden ve toprakta bulunan patojenlerden koruyabilir . Ek olarak, doğası gereği patates kalıcı bir ıslak tortudur .

Kesimleri hazırlayın

Gül yetiştirmek için patates yöntemi , bitkilerin kesimlerle çoğaltılmasına dayanır . Bu üreme türü , bitkinin parçalarının, gövdelerinin, gövdelerinin veya ince dallarının kesilmesinden ve ardından ana bitkinin bir klonunu elde etmek için bunların ekilmesinden ve yetiştirilmesinden oluşur .

patates gül

Gül çeliklerimizi alabilmek için 15-20cm sap almamız gerekiyor . Ayrıca , geçmişte zaten çiçek açmış olan ” yaşlı ” bir bitkiden kesimler almamız da çok önemlidir .

Sapımızı belirledikten sonra makasla kesebiliriz Yapılan kesim eğik ve temiz olmalıdır . Sapımız kesildikten sonra , birkaç santimetre suyla dolu bir vazoya veya başka bir kaba koyun .

patates yöntemi

Şimdi patatesler nihayet sahneye giriyor . Hilenin işe yaraması için, küf veya çok koyu lekeler içermeyen taze ve sağlam patatesler kullanmak gerekir . Patateslerimizi seçtikten sonra yaklaşık 2 cm derinliğinde küçük bir çukur açıyoruz . Bunu yapmak için basit bir kalem de kullanabiliriz .

Bu yapıldıktan sonra, kesimi alıp bir fidanlıktan alabileceğimiz bir köklendirme bileşiğine batırıyoruz . Aksi takdirde tarçın bile işe yarar çünkü yine de kök oluşumunu teşvik edecektir . Daha sonra kesiği patatesin içindeki deliğe sokarak daha önce yaptığımız kesiğin yanından sokmaya özen göstererek ilerleyebiliriz .

Yeni gülümüzün doğumunun temelini hazırladıktan sonra evrensel topraklı saksılar alalım . Artık patatesi tencerenin tam ortasına , üzerini tamamen kapatmadan , üst kısmını biraz çıkıntılı bırakarak ve kesme çubuğunu dikey olarak dışarı çıkararak dikebiliriz .

patates gül

Daha da hızlı büyüme için bitkinin üzerini ısı ve nemi tutacak plastik bir torba ile kapatabiliriz . Bununla birlikte, bitkinin nefes alması için zarf günde en az bir kez çıkarılmalıdır . 

Gül sapı patatesle sonuçlanır

Birkaç hafta bekledikten sonra yeni fidenin kökleri tamamen gelişmiş olacaktır . Büyüdükçe patates , güçlü büyümeleri için onlara gerekli beslenmeyi sağlayacaktır . Köklerin büyümesine izin vermek için , saksıyı 20°’nin üzerinde sıcak tutmak önemlidir .

Doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır , ancak fidenin yine de parlak bir ortama ihtiyacı olacaktır . Toprak daha sonra düzenli olarak sulanarak nemli tutulmalı , ancak durgun sudan kaçınılmalıdır . Bir süre sonra, gül bitkisinin tamamı, nakledebileceğimiz veya saksıda bırakabileceğimiz köklerden sonra oluşacaktır .

ev