Bahçedeki bitkiler ve sebze yaması böcek istilasından muzdarip olabilir. Örümcek akarları, küçük sinekler, yaprak bitleri, uğur böcekleri, karıncalar, tırtıllar veya ölçek böcekleri tarlalarımıza saldırabilir. Bu korkunç haşerelerin bitkilerinize zarar vermesini önlemek için, onları tedavi etmek için kovucu özelliklere sahip doğal ilaçları tercih edebilirsiniz. Verandanızdaki, bahçenizdeki veya sebze bahçenizdeki karıncaları yok etmek ve böcekleri ölçeklendirmek için bazı ev ilaçları.

Bitkilere sızan istenmeyen böcekler gerçek bir baş belası olabilir. Gerçekten de, saldırıya uğrayan bitkiler kendilerini bu istilacı davetsiz misafirlere karşı savunmaya çalışır, ancak bazen zayıflayabilir ve yapraklarını kaybedebilir. Bitki örtüsünü zararlı böceklere karşı korumak için bazıları doğal bir böcek ilacı tercih eder.  Bu yazıda, verandanızdaki, bahçenizdeki   veya sebze bahçenizdeki bitkileri karıncalara ve haşerelere karşı nasıl  koruyacağınızı öğrenin.

Bitkilerde ölçek böceklerinin bulunduğunu nasıl anlarsınız?

parazitik kırmız

İster terasınızda ister bahçenizde olsun, ölçek böceklerin varlığı genellikle fark edilmez. Mealybugs çoğu bitkiyi kolonize edebilir ve onları zayıflatabilir. Beyaz salgıları olan unlubitler, balmumu ile korunan kalkan unlubitleri ve sert, kahverengi bir kabuğa sahip olan kabuklu unlubitler arasında bir ayrım yapılır.

kırmız istilası

Ölçek böcekleri bahçenizi istila ettiğinde, isli küf (siyah toz), bal özü ve karıncaların varlığını fark edeceksiniz.

Karıncaları ve böcekleri bitkilere çeken nedir?

ölçek böcek karıncalar

Ölçek böcekleri, bitki özsuyuyla beslenen böcekleri ısırır ve emer. Erkek unlubitlerin bitkilerimizle beslenmesi gerekmediğinden, bitkilere saldıran tek hayvan dişi et böceğidir. Mealybugs kaktüsler, kamelyalar, ebegümeci, ortanca ve hatta turunçgillere saldırarak önemli hasara neden olabilir. Nemli iklimlerde ve havalandırma eksikliği olan bir yerde bulunan bitkilere saldırma olasılıkları daha yüksektir. Dış mekan bitkileri için, ölçek böceklerin bulunabilmesi için ekimin sık olması yeterlidir.

Enfekte olmuş bitkiler zayıflar ve renk değişikliği veya yaprak dökülmesinden muzdariptir. Ayrıca pullu böceklerin şekerli dışkılarına verilen isim olan bal özü, bazı karınca türlerini kendine çekebilir. Böylece bitkiler kendilerini ölçek böcekleri ve karıncalar tarafından istila edilmiş bulurlar.

Bitkilerden karıncaları ve ölçek böcekleri yok etmek için doğal ilaçlar

Et böceği ve karıncalara karşı mücadele, bahçe meraklıları için zor olabilir. Ondan kurtulmak için, istilayı fark ettiğiniz anda harekete geçmelisiniz.

Bitkilerdeki karıncalar için bir tedavi

Karıncaları evinizden ve bitkilerinizden uzak tutmak için bu böcekleri korkutup kaçırmak için etkili koku yayan doğal malzemeleri tercih edebilirsiniz. Biber, sirke, nane, terasınızdaki karınca istilasına son vermenize yardımcı olabilecek malzemelerdir. Ayrıca bal ve kabartma tozunu karıştırıp ürünü birkaç kavanoza dökerek karınca kapanı oluşturabilirsiniz. Bu kokteyl, bu küçük böcekleri etkisiz hale getirmenize ve istilayı önemli ölçüde azaltmanıza izin verecektir.

bal bikarbonat kovucu

Bitkilerdeki karıncaları yok etmek için 10 ml beyaz sirke, bir litre su ve birkaç damla bulaşık deterjanından oluşan bir solüsyon hazırlayabilirsiniz. Bu sıvıyı böceklerin üzerine püskürtün. Bitkileri yakmamak için bu dozlara uyulması tavsiye edilir.

Bitkilerdeki ölçek böcekleri için bir çare

kırmızlardan kurtulmanın çaresi

Bitkiler üzerinde et böceği gözlemlerseniz, önce bir bez sabunlu su ile kabuklarını yok ederek başlayın ve ardından unlu böceği önleyici bir tedaviyi tercih edin. Marsilya sabunu veya siyah sabun üzerine bahse girebilirsiniz. Bir litre suda bir çay kaşığı sıvı siyah sabun, bitkisel yağ ve 90° alkol seyreltin. Bu müstahzarı bitkinin böceklere eğilimli kısımlarına günde bir kez 3 ila 4 gün boyunca püskürtün.

Artık ölçek böceklerini ve karıncaları nasıl kontrol edeceğinizi biliyorsunuz.  Bitkilerinizi dondan ve soğuktan korumanın bir yolunu keşfedin  .