Çürümüş ve sararmış yaprakları olsa bile orkidenizi hayata döndürmenin bir yolu var. İşte yapmanız gerekenler.
Bitkiler her zaman bir süs kaynağı olmuştur ve özellikle Rönesans döneminde bahçelerinde yaprak dökmeyen dostlarımızdan süslemeler olmayan hiçbir kraliyet sarayı kalmamıştır .
Bu nedenle biz de mütevazi evlerimizde hem ortamı neşelendirmek hem de doğal bir kokuya sahip olmak için dekorasyon amaçlı bitki ve çiçeklere ev sahipliği yapma eğilimindeyiz.
Orkide: işte onu hayata döndürmenin yolu
Ayrıca fotosentez eylemi sayesinde bu bitkiler karbondioksit yayma eğilimindedir ve bu nedenle adil bir oksijen alışverişi olur ve bu bitkilerin yerleştirildiği odadaki hava daha sağlıklı olur.
Ayrıca, bazıları, özellikle şişman olanlar, nemi emme eğiliminde oldukları ve bu nedenle yoğuşmanın oluşmasını ve sonuç olarak duvarlarda küf oluşmasını önledikleri için nem için mükemmel müttefiklerdir .
Diğer şeylerin yanı sıra, böceklere yapabileceğimiz yardım nedeniyle evde bitki ve çiçek bulundurmak önemlidir . Aslında bunların çoğu tozlayıcıdır ve bu nedenle diğer bitkilerin çiçeklenmesine yardımcı olur.

Bunların arasında insan beslenmesine faydalı olanlar da vardır ve bu nedenle böceklerin çalışmaları da ekosistemin devamlılığını sağlamaya ve gezegenin çiçek ve bitkilerle dolmasını sağlamaya hizmet eder .
Bu nedenle birçok belediyede minik dostlarımızın nektarı emmenin bir yolunu bulması ve doğal işlerini yapabilmesi için çiçek tarhlarının yeniden doldurulması için çalışmalar yapılıyor.
Evlerimizde en çok bulunan bitkiler arasında her zaman zarafetin simgesi olarak görülen ve çeşitli türlerde bulunabilen ama herkesin yaşatmayı başaramadığı orkide vardır.
Kusursuz yöntem
Aslında, yeşil baş parmağı olmayan birçok kişi var ve bu bitkinin sarı ve çürümüş yaprakları olabilir ve bu nedenle onu geri alınamaz diye atmak zorunda kalıyoruz.
Ancak gerçekte, çok özel bir bileşenin kullanımını gören bir yöntem sayesinde işler iyileşebilir. Bunu yapmak için, bitkiden tüm sarı ve çürümüş yaprakları çıkarın ve ardından sapı makasla kesin.
Bu yapıldıktan sonra, bir sap ipucu olan bir toprağımız olacak ve bunun hemen üzerine biraz tarçın tozu serpin ve ucundan kesilmiş plastik bir kapla örtün .

Periyodik olarak sulayarak tarçının nasıl iyileştirici ve mantar öldürücü etkisi olduğunu görebilir ve sağlıklı büyümeye başlayacak olan bitkimizi canlandırabiliriz.
Bu yöntemle orkidemizi kurtarabiliriz ve çiçekleri iri ve bereketli doğacak ve ardından web’de bulunabilecek diğer yöntemlerle onlara bakmakta fayda var.
Tarçın sayesinde ve bu yöntemi uyguladığımızda bitkimizi eski haline getirmiş olacağız ve yeşil dostumuzla vedalaşmak zorunda kalmayacağız ama çok özel bir malzeme sayesinde onu hayata döndürmüş olacağız.