Her zaman güzel ve bakımlı bir bahçeye sahip olmak isteyen herkes, yabani otların amansız ve sürekli büyüdüğünü hatırlamalıdır. Bunlardan bazıları yabani ot ve istilacıdır, bu nedenle belli bir şekilde ilerlemekte fayda var.

yabani otlar

Her türlü yabani otla dolu güzel, güzel kokulu ve düzenli bahçeler . Gelişmiş bir yeşil baş parmağınız olmasa bile, belirli bir yabani ot türünü tanımak ve onu doğru şekilde tamamen ortadan kaldırmak zorunlu hale gelir. Nasıl olduğunu öğrenelim mi?

Bahçeler, çünkü yabani otlar filizlenir ve çoğalır

Küçük ya da büyük, evi güzelleştiren bir bahçeye sahip olmak harika . Farklı renk ve kokularla dolu, dinlenebileceğiniz veya güneşlenebileceğiniz küçük bir cennet köşesi.

Bu yeşil yüzeyleri boşuna ve tamamen mahveden, çiçekleri etkileyen ve bahçeyi yaşanmaz hale getiren yabani otların kıtlığı yoktur . Sık sık kendimizi karahindibaya kadar devedikeni veya defne ile karşı karşıya buluruz: renkli çiçekleri olsa bile, büyümelerini kontrol etmek ve onları hemen ortadan kaldırmak iyi olur.

yabani otları çekmek

Bahçıvanlar aslında bu yabani otları bahçe ve bahçe otları olarak , üreme kapasitesi yüksek, yutulması halinde çocukların ve evcil hayvanların sağlığı için tehlikeli olarak görmektedirler.

Bahçelerdeki yabani otlar: Bu istilacı tiple ne yapılmalı?

Belirtildiği gibi, en istilacı olandan tehlikeli olana kadar çeşitli yabani ot türleri vardır . Semizotu, bahçelerde ve bostanlarda kendiliğinden yetişen, insan vücudu için pek çok sağlıklı özellik sunan bir bitkidir.

Bahçe yabani otları

Bu bitkinin yapraklarının , enflamatuvar ve kardiyovasküler hastalıklara karşı savaşmak için gerekli olan Omega 3’ü iyi bir şekilde sağladığını herkes bilmez . Ayrıca kan dolaşımını iyileştirir ve kötü kolesterol seviyesini düşürürler. Öyleyse, onları koparmaya cüret etme!

Pratik bir örnek vermek gerekirse, 100 gram semizotu yaprağı – oleracea çeşidi – diğer tüm bitkisel kaynaklara rağmen 350 mg Omega3 yağ asidi içerir. Sativa türünün yetiştirilmesi çok kolaydır ve bazı bahçelerde sıklıkla bulunur.

Zengin A – B -C-E Vitamini ve beta-karoten kaynağını unutmamak gerekir .

Durumu değerlendirdik mi? Tüm yabani otlar bahçeye zararlı değildir, aslında semizotu mükemmeldir çünkü yenilebilir ve yüzyıllardır iyileştirici nitelikleriyle bilinmektedir. Eski Mısır’da, bu bitkiyi yaygın olarak kullandılar ve daha sonra geleneği Akdeniz boyunca kullanımını öğreten Arap kültürlerine aktardılar.

Semizotu faydalı bitki

Geleneksel tıp, bağırsak bozukluklarını tedavi etmenin yanı sıra böcek ısırıklarının kaşınmasına karşı koymayı her zaman dikkate almıştır . Toprak için kimyasal herbisitler ile aynı etkiye sahip olduğu (büyüdüğü zaman bahçenin kirlendiği anlamına gelir) olduğu unutulmamalıdır.

Tüketmeden önce daima doktorunuza danışınız .