Küf, birçok hanenin muzdarip olduğu önemli bir sorundur. Bu mikroskobik mantarlar nemli ve sıcak bir ortamda gelişirler. Bu nedenle küf izlerine en çok banyoda rastlanır. Küfler, göze hoş görünmemesine ek olarak, iç mekan hava kalitesini de etkiler ve özellikle sporları solunduğunda alerjiye ve solunum güçlüğüne neden olur. Bununla birlikte, on dakika içinde banyo fayans derzlerinden küfü çıkarmak için bu numaraya göz atın.

Banyo, küf oluşumunu kolaylaştıran nemli bir yerdir. Bunlar fayans derzlerine, duş perdesine veya duş kabininin duvarlarına sıkışabilir. Bu rahatsızlığı gidermek için doğal ve ekonomik ürünlere başvurulabilir.

On dakikada banyo fayanslarından küf nasıl çıkarılır?

banyo kalıbı

Fayansları lekeleyen ve derzlerde oluşan küflerden kurtulmak için  siyah sabun gibi doğal ve kolay bulunabilen ürünleri kullanabilirsiniz. Bu, küfün üstesinden gelmede etkili, biyolojik olarak parçalanabilen bir üründür. Bunun için fayanslara ve derzlere biraz sıvı siyah sabun sürün ve  birkaç dakika etki etmesi için bırakın.  Daha sonra küfü çıkarmak için bir sünger veya eski bir diş fırçası ile ovalayın, ardından durulayın. Küflenmeye neden olan durgun nemi önlemek için  düzgün şekilde kurutduğunuzdan emin olun  . Siyah sabunun duş perdesini küf izlerinden temizlemede  de etkili olduğunu unutmayın  .

Eklemlerde küf izleri devam ediyorsa greyfurt çekirdeği ekstresi kullanabilirsiniz. Bu kokusuz doğal ürün, küfü ortadan kaldırmanın yanı sıra,  bu mikroskobik mantarların ortaya çıkmasını önlemeye de yardımcı olur. Bunu yapmak için bir bardak sıcak su, 10 damla greyfurt çekirdeği ekstresini karıştırın ve solüsyonu bir sprey şişesine aktarın. Silikon derzlere püskürtün, birkaç dakika etki etmesini bekleyin ve ardından ovalayın. Karo üzerine püskürtmekten kaçının, çünkü  bu çözelti üzerinde sarı izler bırakabilir.

Fayanslardaki küf izlerini gidermenin diğer püf noktaları nelerdir?

Fayanslardaki küf izlerinin giderilmesi için siyah sabunun yanı sıra başka uçlar da kullanılabilir.

kalıp kiremit harcı

  • Küfleri gidermek için limon

Limon, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde  küf izlerini yok etmede etkilidir  . Bunu yapmak için limon suyunu biraz siyah sabun veya bulaşık deterjanı ile karıştırın ve karışımı fayansların küflü kısımlarına ve derzlere uygulayın. Eski bir diş fırçasıyla ovun ve birkaç saat bekletin. O zaman sadece düzgün bir şekilde durulamanız ve kurutmanız gerekecektir.

  • Küf izlerini gidermek için beyaz sirke

Beyaz sirke, ev bakımında   kendini kanıtlamış çok amaçlı bir ev ürünüdür  .  Kalıbı temizlemek için, bir bardak beyaz sirkeyi biraz bulaşık deterjanıyla karıştırın ve fayansları bu karışımla ovalayın. Ardından durulayın ve uygun şekilde kurutun.

  • Küfleri gidermek için ev alkolü ve kekik

Kekik, antiseptik ve antibakteriyel özelliklere de sahip doğal bir mantar  ilacıdır.  Küfü yok etmek için birkaç dal kekiği ovalama alkolüne batırın ve birkaç saat yumuşaması için bırakın. Ardından karışımı süzün ve bir spreye dökün, ardından küflü derzlere ve fayanslara püskürtün. Birkaç dakika bekletin, ovalayın ve durulayın,  iyice kurulamayı unutmayın. 

Bu kolay ve ekonomik ipuçlarıyla, ağartıcı gibi toksik kimyasallar kullanmadan fayans ve derz lekelerinden kurtulacaksınız. Herhangi bir tekrarı önlemek için, durgun nemden kaçınmak için banyonuzu iyi havalandırdığınızdan emin olun. Nemi emme yetenekleriyle bilinen bazı iç mekan bitkileriyle de kendinize yardımcı olabilirsiniz  .

ev