Press ESC to close

Bir orkide nasıl korunur ve tekrar çiçek açması sağlanır: adım adım kılavuz

Evde bitki ve yeşillik olması… Ne büyük mutluluk! Ama yeşil baş parmağım yok ve solmakta olan orkideme çaresizce bakıyorum… Bir daha asla çiçek açmayacak… Yanlış! Bakımı için tavsiyeleri size emanet ediyoruz ve orkidenize tekrar merhaba diyeceksiniz! Bir bahçıvanlık seansına gidin… Yetişmekte olan bahçıvanların gizli yeteneklerini ortaya çıkarın…

İpuçları ve tavsiyeler: Çiçeklerini ve solmuş saplarını düzgün bir şekilde korumak için bir orkidenin bakımını nasıl yapmalısınız?

Biliyor musun ? Orkide çiçekleri genellikle üç aya kadar dayanır. Bu nedenle hassas ve titiz bakım, tekrar çiçek açmasının anahtarıdır. Sulama, maruz bırakma, gübreleme… Kısacası yeniden çiçek açması için tüm şartlar yerine getirilmelidir. Bahçıvanlık sitesi monjardinmamaison’un tavsiyesiyle… nasıl ilerleyeceğimizi açıklayacağız.

 1. Kurutulmuş kökleri ve çiçek açan sapları tomurcuk hizasında kesiyoruz.

orkide kes

Orkideniz solmaya başladı, ne korkunç! Panik yapma ! Önce solmuş çiçeklerden ve sarı, kurumuş saplardan kurtuluyoruz. Çünkü bir gövde iki üç kez çiçek açabilir. Bunun için budama makası gibi uygun ve sterilize edilmiş aletler kullanılır.

Daha sonra kurumuş kökleri ve sapları bir tomurcuğun üzerinde nazikçe kesin. tezahürat! Işık saçan ve çiçek açan bir bitki bulmak için ilk adımı attık. 0n daha sonra bitkiyi iki hafta boyunca sulamaktan kaçınır…

2. Bitkiye nemli ve aydınlık bir atmosfer sunuyoruz

orkide sulama

Size asla yeterince hatırlatamayız, ancak orkide gelişmek için her zaman nemli bir atmosfere ihtiyaç duyar. Bu nedenle, yapraklarını günde bir kez buğulamaktan çekinmeyiz. Evet, ama… Ancak aşırı sulamaya dikkat edin!

Haftada bir kez saksı nemlendirilir ve her işlemden sonra mutlaka boşaltılır. Bahçıvanlık sitesi monjardinmamaison tarafından önerildiği gibi kireçsiz suyu tercih ediyoruz. İpucu +: kökleri gözlemliyoruz. Kasvetli görünüyorlarsa, sulama zamanı!

Sevgili okuyucular, bir orkide nemli yerleri tercih eder ve sıcaktan korkar. Bu nedenle, onu çok güneşli bir köşeye veya bir radyatörün yanına yerleştirdiyseniz, bu büyük bir hatadır! Hızla bir ışık kaynağının yanına taşıyın, ancak biraz soluk.

Orkide aylarca çiçek açmadıysa birkaç hafta 15°C sıcaklıktaki bir odaya konur. O zaman orkide mucizesine tanık olacağız!

3. Doğru gübreyi seçiyoruz… Orkideyi yeniden başlatıyoruz!

Ve bir orkidenin yeniden çiçek açması için doğru gübre seçimini yaparız, işte sır bu sevgili tomurcuklanan bahçıvanlar! evet, ama… uyulması gereken birkaç basit kural var:

  • Mineral alımını azaltıyoruz ve orkidelere özgü ürünleri tercih ediyoruz. İddiaya girerim bilmiyorsun!
  • Aşırı dozdan kaçının! Ürünler seyreltilir ve azotlu gübreler ile potasyum açısından zengin gübreler arasında değiştirilir. Bunu da bilmiyordun!
  • Şimdi ne yapmalıyız? elbette kuru kökleri çıkarın! Gübre eklemeden önce 15 gün bekliyoruz.
  • Bu işlem yazın her on günde bir, kışın ise her ay tekrarlanır. Ve şimdi, bundan sonra orkideniz bir daha yaşamazsa….

4. Büyümeyi desteklemek için orkidenin saksısını değiştirin

Bir orkidenin açıkta kalan kökleri

maruz kalan kökler

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Ancak saksı değişimi, orkidenizi korumak için önemli bir adımdır. Üç yıl sonra potunu değiştiriyoruz, evet!. Daha sonra daha büyük bir saksı seçiyoruz ve orkide kompostunu hindistancevizi lifi, çam kabuğu, taş yünü ve hatta perlit ile süslüyoruz.

Şimdi ne yapmalıyız? Orkideyi ekiyoruz, kökleri kapatıyoruz ve işte!

Bambu Orkide, Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis: Orkidemi nasıl hızlı bir şekilde çiçeklendirebilirim?

orkideler

Bir orkideyi kurtarmak ve yeniden çiçek açmasını sağlamak ister misiniz? Doğal gübrelere güveniyoruz. Evet, ama ne seçilir? Birkaç seçeneğimiz var! Muz kabuğunun B6 ve C vitaminleri açısından zengin olmasının yanı sıra potasyum veya magnezyum gibi mineral tuzlar açısından da zengin olduğunu biliyor muydunuz? Öyleyse neden kendini ondan mahrum bırakıyorsun! Deneyi deneyecek miyiz?

  • Muz kabuklarını 2 litre su dolu bir kapta bekletin.
  • Yaklaşık 48 saat bekliyoruz.
  • Daha sonra sulama suyu olarak kullanılır. Bitki için çok besleyicidir!

İpucu +: Kalsiyum ve potasyum açısından zengin olan yumurta kabuğu için de durum aynıdır.
Gübreyi orkidenin dibine ezip serpiyoruz. Çok basit değil mi?