Bahçıvanlar ceviz kabuklarını şubat ayında bitkilerde kullanırlar. İşte bu jestin nedeni.

Özellikle kış aylarında ve Noel tatillerinde , yılın diğer dönemlerinde bolca bulunsa da, kuru meyve tüketme eğilimindeyiz .

Omega 3 ve sadece vücudumuza fayda sağlayabilecek diğer bileşenler dahil olmak üzere vücudumuz için iyi olan birçok temel unsuru içerdiğinden bu çok faydalıdır .

Ceviz: Bu nedenle bitkilere kabuklar şubat ayında konulmalıdır.

Çoğu zaman, bu meyveler tatlı yapmak için kullanılır, sadece en ünlü sürülebilir kremlerden birinin fındıktan yapıldığını ve bademlerin de tatlıların hazırlanmasında yaygın olarak kullanıldığını düşünün.

Ayrıca, bunların birçoğu tamamen tatlı tarifler için değil, aynı zamanda örneğin risottolarda veya rustik pizzalarda sıklıkla kullanılan ceviz gibi tuzlu tarifler için de kullanılır.

Cevizlerin benzerliklerinden dolayı da hafızayı geliştirerek beyne iyi geldiği ve hafızayı çalıştırmaya yardımcı olduğu söylenir, ancak cevizlerin bitkiler üzerinde de olumlu işlevleri olduğunu herkes bilmez .

Fındık: kabuklarının bitkilerde kullanılmasının nedeni budur.

Bununla birlikte, özellikle, tam olarak iç kısımları değil , açıldıktan sonra atma eğiliminde olduğumuz kabukları, bitkilerimiz için gerçek mücevherler olabilir.

Bahçıvanlar özellikle şubat ayında havaların soğumaya başladığı, baharın yaklaştığı ve bu nedenle ay sonlarına doğru havanın ısınabileceği bir dönemde, fidanlarımızın üzerine bir kat ceviz kabuğu sererler.

Bunun nedeni, onları zemine yerleştirmek , su sulamasını azaltması ve diğer şeylerin yanı sıra toprağı kireç taşından korumaya yardımcı olacak şekilde kabuklar tarafından tutulan nemin daha yavaş bir oranda buharlaşma eğiliminde olmasıdır.

Ayrıca kabuğun sivrisinekler üzerinde kovucu bir etkisi vardır ve özellikle yaz aylarında evimize girmelerini ve bitkilerimize saldırmalarını önlemek için bir kavanoz fındık kabuğu bulundurmak faydalı olabilir.

Bahçıvanların keşfi

Piyasada pek çok kuruyemiş çeşidi bulunmaktadır ve bunların her biri bitkilerimiz için faydalıdır Diğer şeylerin yanı sıra, kabukların bitkilerimiz için bir gübre olarak yararlı olmasını sağlamanın bir yolu da vardır .

Öğütülür veya yakılırsa, toprağın dibine yerleştirilebilirler ve bitki saksıya yerleştirildikten sonra, bitkiyi beslemek ve yararlı bileşenler getirmesini sağlamak için tohum yatağı görevi görürler.

Bunun güçlü  ve sağlam köklerle  nasıl büyüyeceğini ve yapraklarının parlak ve bereketli olacağını ve tüm kredinin büyümesine katkıda bulunan fındık kabuklarına gideceğini göreceğiz .

Fındık: kabuklarının bitkilerde kullanılmasının nedeni budur.

Bu nedenle bu kuru meyveyi tükettiğimizde fındık kabuklarını nereye atacağımızı iyi düşünürüz çünkü bunlar bitkilerimiz için çok önemli olabilir ve uzman bahçıvanlar da bunu iyi bilir.

Bu sırlar, çeşitli bloglar sayesinde gün ışığına çıkarıldı ve internette gezine