Press ESC to close

Bitkilerin üzerine neden bir kaşık karbonat dökmeniz gerekiyor? 5 Büyük Sorunu Çözen Güçlü Bir Numara

Kabartma tozu, birçok faydası ile bilinen doğal bir üründür. Bu passepartout ürün sterilize edici, temizleyici, koku giderici ve kireç önleyici özelliklere sahiptir. Evin ve çarşafların bakımında da çok popüler ama sadece değil. Bitkiler için de faydalıdır. Bununla birlikte, bitkilerinize bu doğal üründen bir çay kaşığı eklerseniz ne olacağını öğrenin.

Bitkiler için kabartma tozu kullanmanın faydası nedir?

Bahçede kabartma tozu kullanmak

Bahçedeki veya bahçedeki bitkilerin bakımı için karbonatı farklı şekillerde kullanabilirsiniz.

  •  Sümüklü böcekleri uzaklaştırmak için kabartma tozu

Sümüklü böcekler , ekinleri bozan ve bitkilere zarar veren gastropodlardır . Onları uzak tutmak için, sümüklü böcek saldırısına eğilimli bitkilerin etrafına kabartma tozu serpin.

  • Doğal bir mantar ilacı olarak kabartma tozu

Kabartma tozu bitkiler için çeşitli faydalara sahiptir. Bitkileri mantarların neden olduğu kriptogamik hastalıklardan korumak için doğal bir fungisit olarak kullanılabilir . Domates gibi bazı bitkilere saldıran küf veya küllemeye karşı kullanabilirsiniz. Bunun için 1 litre su, 1 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın, ardından 1 tatlı kaşığı Marsilya sabunu veya siyah sabun ekleyin. Çözeltiyi bitkilerinize ekilir dikilmez püskürtün. Ameliyatı iki ay boyunca haftada bir tekrarlayın. Ayrıca 4 yemek kaşığı karbonatı 3 litre suda seyrelterek solüsyonu güllere ve mantar saldırısına eğilimli meyve ağaçlarına püskürtebilirsiniz.Çiçeklere zarar vermemek için solüsyonun çiçeklerin altındaki alana püskürtülmesinin tavsiye edildiğini de bilmelisiniz. Kalsiyum veya magnezyum eksikliklerine neden olmamak için kabartma tozu da aşırı dozda alınmamalıdır. Bu nedenle fitotoksik olabilir.

  • Doğal bir pestisit olarak kabartma tozu

Kabartma tozu , bitkilere saldıran parazitleri ve zararlıları yok etmede etkilidir . Bu nedenle doğal bir pestisit olarak kullanılabilir. Bunu yapmak için, 1 çorba kaşığı karbonatı 1 litre suda seyreltin ve ardından solüsyonu bitkilerin toprağına püskürtün.

Ayrıca 1 çay kaşığı kabartma tozu ile 1/3 fincan zeytinyağını karıştırabilirsiniz. Bitkileri istila ettiyseniz, bu pestisitten 2 çay kaşığı 1 bardak su ile karıştırın ve solüsyonu bitkilerinizin toprağına püskürtün.

Yaprak bitlerini ve pul böceklerini kontrol etmek için, 10 ila 20 gram karbonatı bir litre saf suda seyreltebilir ve solüsyonunuza 3 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz.

  • Gülleri canlandırmak için kabartma tozu

Güller

Güllerin büyümesini desteklemek ve canlanmalarını sağlamak için 1 çay kaşığı Epsom tuzu ve 1 çay kaşığı karbonatı 4 litre suya karıştırabilirsiniz. Ardından bu solüsyonu güllerin üzerine püskürtün.

  •  Kompostun kokusunu gidermek için kabartma tozu

Kompost, organik atık ve mineral maddenin fermente edilmiş karışımından elde edilen bir gübredir. Kompost , onu oluşturan atığın maserasyonundan dolayı özellikle yaz aylarında kötü bir koku verebilir . Kokusunu gidermek için kompost yığınına biraz kabartma tozu serpin.

Sadece bir çay kaşığı karbonat ile bitkilerinizi kriptogamik hastalıklara neden olan parazit ve mantarlardan koruyabilir, hatta bahçenizi süsleyen güllerin büyümesini hızlandırabilirsiniz.