Bitkilerin hepsi dayanıklı değildir, yani hepsi soğuğu ve sıcaklıktaki düşüşü desteklemez. Ekim ayında yavaş yavaş yerleşmeye başlayan serinlik, soğuk bitkiler için uygun olmayabilir. Ekim ayında bahçeye plastik şişe dikmenin ilgisini keşfedin.

Sıcaklık düşmeye başladığında, onları soğuktan korumak için bahçedeki soğuk bitkileri tespit etmek önemlidir.  Sıcaklıklar düştüğünde bile bahçe bitkilerinizi sıcak tutmak için bir ipucu .

Ekim ayında plastik şişe dikmenin bahçe bitkileriniz için faydası nedir?

Bahçenizde soğuğa dayanamayan bitkiler varsa,  onları plastik bir şişe ile korumanız tavsiye edilir. Bu sıfır atık ucu, bitkilerinizi örtmenizi ve onları sıcak tutmanızı sağlar. Tek ihtiyacınız olan büyük bir plastik şişe ve bir çift makas. Şişenin altını kesin ve  boynu içeren üst kısmı saklayın. Havanın dolaşmasını sağlamak ve bitkiyi boğmamak  için şişenin kapağını çıkarın  ,  ardından şişenin bu yarısını soğuktan korumak istediğiniz bitkinin üzerine yerleştirin. Toprağı iyice paketleyin, böylece şişeniz rüzgara rağmen yerinde kalabilir.

Genç sürgünleri korumak için plastik şişeler

Bu hile özellikle kışın soğuk bitkileri soğuk havalardan korumak için önerilir. Plastik şişeleriniz buğulanırsa korkmayın. Bu su buharı toprağa batacak  ve bitkilerinizi nemlendirecektir   Soğuduktan sonra  plastik şişeleri aniden çıkarmamaya dikkat edin. Bitkilerin yavaş yavaş yeni iklime alışması gerekiyor.

Bitkileri soğuktan korumak için başka hangi ipuçlarınız var?

Bitkilerinizi soğuktan korumak için plastik şişe kullanmanın yanı sıra başka hileler de var.

Yaprak döken bitkiler yani yapraklarını döken bitkiler  soğuğa daha dayanıklı ise yaprak dökmeyen bitkiler soğuğa ve dona karşı daha hassastır. Gerçekten de jöle, özsudaki suyu kristalize eder. Böylece özsu hacmi artar, bu  da bitkinin hücrelerinin patlamasına neden olabilir.

  • Bitkileri soğuktan korumak için malç

Toprakta yetişen bitkiler , ölü yapraklar, ağaç kabuğu ve hatta gübre veya keten malçtan oluşan bir halıdan oluşan bitki malçlama  ile kolayca korunabilir  . Böylece sadece bitkilerin köklerini soğuktan korumakla kalmaz, bitkilerinizi  de gübrelemiş olursunuz Gerçekten de, bitki malçları iyi gübrelerdir.

  • Kırılgan bitkiler için koruyucu bir örtü kullanın

Aşırı soğuk olması durumunda tropik bitkiler gibi kırılgan bitkilerinizi  koruyucu bir örtü ile korumanız tavsiye edilir. Daha sonra bitkinin hava kısımları, suyun geçmesine izin verme  avantajına sahip olan bu örtü ile kaplanır  .

Bitkileri soğuktan koruyun

  • Bitkileri korumak için bir cloche kullanın

Bahçedeki küçük bitkileri, bitkilerinizi soğuktan ve dondan koruyacak kalkık cam veya hasır bir örtü ile kaplayabilirsiniz.

  • Saksı Bitkileri İçin Gazete Kullanımı

Dışarıda sakladığınız saksı bitkilerinizi korumak için  saksının etrafına gazete sarın.  Ayrıca saksılarınızı  yerden yalıtmak  ve fincan tabağındaki suyun donmasını önlemek için tuğla veya takozlarla yükseltmeniz tavsiye edilir. Ayrıca, tabağı çıkarmak önemlidir.

Bu çözümler sayesinde, ekim ayında sıcaklıkların düşmeye başladığı soğuk bitkilerinizi soğuktan koruyacaksınız. Tam bir huzur içinde bir kış geçirebileceksiniz.