Yoğun bir programınız olduğunda temizlik yorucu bir görev olabilir. Oda oda süpürmek, pencereleri temizlemek, yerleri paspaslamak, evdeki tüm yüzeyleri lekelemek, dezenfekte etmek ve kokuyu gidermek, evi yukarıdan aşağıya fırçalamak için gerekli ev işleridir. Bu makale size nasıl temizleneceğini göstermekle ilgili değildir. Evi temiz tutmak ve keyifli bir ortamda yaşamak için günde 20 dakikayı temizliğe ayırmanız yeterlidir. İşte ev işlerinizi çok daha kolay hale getirmek için 30 günlük bir meydan okuma.

Evin bakımı iyi tanımlanmış bir program gerektirir. Gerçekten de temizlikten bunalmamak için yapılacak işler listesini not almak ve temizliğinizi günlük olarak yapmak gerekiyor. Günde 20 dakika ayırarak hiçbir şeyi unutmadan evinizi nasıl temizleyeceğinizi keşfedin.

Ev işlerinizi en iyi şekilde yapmak için bir meydan okuma

Ev organizasyonu, bu işi daha kolay hale getirmenin ve temiz bir ev tutmayı hedeflemenin anahtarıdır. Temizliğe başlamadan önce, evinize kir ve kir girmesini önlemek için bir paspas ve ayrıca ayakkabı ve biblolar için saklama sepetleri getirmeyi düşünün. Tüm hafta sonunuzu evi temizlemeye harcamaktan kaçınmak için temizlik düzenli olarak yapılmalıdır. Bulaşıklar giderken yıkanmalı ve giysiler her zaman katlanıp dolaba kaldırılmalıdır. Bu önemli noktalara ek olarak, kendinizi günde 20 dakika ayıracak şekilde düzenleyin ve kendinizi belirli görevlere adayın:

 

büyük ev

1.gün :

İlk gün, oturma odasını ve mutfağı temizleyerek başlamanız gerekecek. Mutfak eşyalarınızı kaldırın, kirli bulaşıkları bulaşık makinesine koyun veya elde yıkayın. Oturma odanızdaki dağınıklığı gidermek için biblolarınızı bir kenara koyun ve  yerleri temizlemek için elektrikli süpürgeyle   süpürün .

2. gün:

Küf ve kireç, nem nedeniyle banyoda ortaya çıkma eğilimindedir. Zemini temizlemek ve parlamasını sağlamak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Lavaboyu, klozet klozetini temizleyin ve fayans derzlerine gömülebilecek kiri çıkarın. Aynaya beyaz sirke püskürtün ve parlaması için sileceği çalıştırın.

3 gün:

Yatak odalarında tozu, alerjenleri ve kirleticileri temizlemek için nemli bir bez kullanın. Çarşaflarınızı değiştirin ve her odanın her köşesindeki süpürgeyi süpürün.

4. Gün:

Bir masanız varsa, artık ihtiyacınız olmayan evrakları düzenlemeyi deneyin. Masanın tozunu almayı ve ardından mikrofiber bir bezle silmeyi unutmayın.

5. Gün:

Yine, oturma odasını ve mutfağı temizleyin. Bu iki parça hızla kir ve toza maruz kalabilir.

6. Gün:

Banyoya yerleştirin. Kötü kokulardan kaçınmak için, düzenli olarak temizlemek ve dezenfekte etmek için bir kireç çözücü kullanmalısınız.

ayna temizliği

7. Gün:

Pencereleri temizlemek için beyaz sirke kullanın   . Bu çok amaçlı bileşen kireci giderir ve camları parlatır. Cam yüzeyi mikrofiber bir bez veya gazete ile silin.

8. Gün:

Evdeki tozu ve kiri temizlemek için vakumlayın.

9. Gün:

Gününüzü kıyafetlerinizi ayırarak ve kirli olanları kirli çamaşır kutusuna atarak geçirin.

10. Gün:

Zemini paspaslayarak, mobilyaların tozunu alarak ve çarşafları değiştirerek yatak odalarını iyice temizleyin.

11. Gün:

Hoş olmayan kokuları önlemek için banyo ve tuvaleti temizleyin. Bu odayı evinizde kokulandırmak için narenciye esansiyel yağı kullanın.

12. Gün:

Yatak odanızda dağınıklığı önlemek için gardırobunuzu düzenleyin. Giysilerinizi dolabınızda saklayın ve artık giymediğiniz kıyafetleri bağışlamayı düşünün.

13. Gün:

Sirke veya limon suyu gibi ekolojik ürünleri tercih ederek masanızın tozunu alın ve bu mobilya parçasına gömülebilecek kiri ortadan kaldırın.

14. Gün:

Kullanışlı olmayan her şeyi ayırmak ve atmak için her odadaki çekmeceleri kontrol edin.

15. Gün:

Birikebilecek yiyecek kırıntılarını ve kiri temizlemek için mutfağı ve oturma odasını süpürün. Lavabo, su ısıtıcısı, buzdolabı, kahve makinesi ve tüm ev aletlerini temizleyin.

16. Gün:

Banyodaki fayansları temizleyin ve klozet ovmayı ve bu odadaki kokuyu gidermeyi düşünün.

17. Gün:

Kapı kollarını, uzaktan kumandaları, telefonları ve ellerimizle dokunduğumuz ve mikrop barındırabilecek tüm günlük nesneleri dezenfekte edin.

18. Gün:

Buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu iyice temizleyin. Bakteri ve küfü yok etmek için uygun temizlik ürünleri kullanın.

19. Gün:

Çöpü çıkarın ve ön kapınızı ve arabanızı yıkayın. Ayrıca bahçeniz varsa bakımını yapmayı da unutmayın.

20. Gün:

Oturma odasını ve mutfağı temizleyin ve bu odaların her köşesini ve burcunu tozunu alın ve temizleyin.

21. Gün:

  Mikropları temizlemek ve tuvaletleri temiz tutmak için tuvaletleri sterilize   edin ve çevre dostu malzemelerle temizleyin .

22. Gün:

Tüm odalar düzenli olmalıdır.

23. Gün:

Çevreyi temizlemek ve daha keyifli hale getirmek için evi süpürün ve uçucu yağ püskürtün.

24. Gün:

Çamaşır makinenizi bitirdikten sonra ütülemeye geçin, ardından kıyafetleri, havluları ve nevresimleri katlayın ve gardırobunuzu düzenleyin.

25. Gün:

Salon ve mutfaktaki zeminleri temizleyin ve duvarları nemli bir bezle silin.

26. Gün:

Mutfakta tezgahınızı, mikrodalga fırınınızı ve tüm aletlerinizi temizleyin.

27. Gün:

Dezenfektan ve çamaşır suyu kullanırken mikropların üremesini önlemek için tuvaleti ovmayı düşünün.

28. Gün:

Ev işlerini organize etmeyi öğrendiniz ve bu rutini ailenize aşılayabilmelisiniz.

29. Gün:

Evin etrafında bir yürüyüşe çıkın ve her şeyin düzenli olup olmadığını kontrol edin. Aile üyelerinizle konuşarak onlara uymaları ve temiz ve hoş bir ev tutmaları gereken kuralları gösterin.

30. Gün:

Aile üyelerini bu temizlik rutini ile tanıştırmayı deneyin ve ardından işleri bir listeye bölün.

ev