Fırında kurutulmuş muzu genel olarak bahçe ve bitkiler için doğal bir ilaç olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Çok tasarruf etmenizi sağlayacak bu ilaca ne gibi faydalar sağlayabileceğinizi görelim!

fırında kabuklar

Muz kabuklarını çöpe atılmaları gerektiği için atma alışkanlığınız var mı? Artık onlara ihtiyaç yok çünkü  onları geri dönüştürebilir ve onlara hayal bile edemeyeceğiniz kullanımlar sağlayabilirsiniz  . Doğru, muz kabukları ile bahçenizi canlandıracak ve bitkilerinizin yemyeşil büyümesini sağlayacak tamamen doğal ve çok etkili bir gübre elde edebilirsiniz.

Bilindiği gibi potasyum ve fosfor eksikliği durumunda  bitkiler iyi gelişemez. Kurutulmuş muz kabukları sayesinde  bitkileriniz için gübre alımından tasarruf edebilir  ve daha fazla beslenmeyi garanti etmek için bu meyvenin potansiyelinden yararlanabilirsiniz.

Bu nedenle artık muz kabuklarını atmayın, bir kenara koyun ve mükemmel bir doğal gübre elde etmek için doğru prosedürü izleyin. Bitkilerde potasyum ve fosfor eksikliği olduğunu kolaylıkla fark edebilirsiniz   , aslında  yaprakların kenarlarında sarı ve solmuş bir görünüm oluşması  , önlem alınması gerektiğinin bir işaretidir. İşte muz kabuklarıyla gübre yapmanın ve hatta onları kurutmanın bazı yolları!

Muz kabukları ile bir kaynatma hazırlayın.

Muz kabuklarını bitkilere etkili bir doğal gübre hazırlamak için kullanımı kolay ilk yöntem  kaynatmaktır  . Yapmanız gereken şey şu:

  • Bir tencereye alın ve içine biraz su koyun.
  • İçine parçalanmış muz kabuklarını ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kadar pişirin ve bekleyin.
  • Gerekirse biraz daha su ekleyin.

Süre geçtikten sonra  karışımı soğumaya bırakıp sıvıyı bir süzgeçten geçiriyoruz. Tamamen soğuduğunda muz sıvısını bitki gübresi olarak kullanabilirsiniz.

Muz kabukları güneşte nasıl kurutulur?

Kurutulmuş muzu bitkilere doğal ilaç olarak kullanabilmek için onu kurutmayı bilmemiz gerekir. Bunları iyice kurutmak ve bu amaçla yeniden kullanabilmek için izlenmesi gereken prosedür nedir? Muz kuruturken aslında izlenecek iki seçenek var.

Birincisi  meyvenin kabuğunu soyup 3 gün güneşte bırakmaktır  , bu işlem güneş parlarken yapabileceğiniz ve dolayısıyla havanın çok soğuk olduğu ve güneşin yeterince güçlü olmadığı zamanlarda yapamayacağınız bir işlemdir. Ancak bu durumda   kabuklar güneş ışınlarının ısısıyla kurutulduğu için doğal olarak gerçekleşen oldukça basit bir işlemdir .

Muzları fırında kurutma prosedürü.

İkinci prosedür biraz daha uzundur ve  fırın kullanımını gerektirir  . Meyvelerin kabuklarını çıkarın ve  pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine koyun  ,  fırını 100 dereceye açın ve yaklaşık sekiz saat kurumasını bekleyin.

İşlem oldukça uzun olmasına rağmen sonuç güneşte kurutmak kadar iyidir. Muz kabukları kuruduktan sonra blendera koyarak toz haline getirin. Elinize geçtikten sonra bitki gübresi olarak kullanabilirsiniz.

Muz kabuğundan elde edilen gübre nasıl kullanılır?

Kurutulmuş muz kabuğundan yapılan gübreyi kullanmak kolaydır. Hatta biraz muz tozunu bitkilerin köklerine dağıtmak  veya  toprağın üzerine serpmek yeterli olacaktır  .

Daha sonra sadece su  ve bitkiler gübreyi emecek ve gübrenin tüm özellikleri, onların bereketli bir şekilde büyümeleri için etkili bir şekilde hareket edecektir.

Toz gübrenin tamamını kullanmıyorsanız endişelenmeyin, kavanozda saklayıp ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz, kullanıma hazır hale getirmiş olursunuz.

Gördüğünüz gibi muz kabuklarını kurutmak çok kolay ve  hiçbir şey harcamadan mükemmel bir doğal gübreye sahip oluyorsunuz!

ev