Yaz aylarında, hava sıcak olduğunda bitkiler daha fazla su kaybeder ve kurur. Su, onları nemli tutmanın yanı sıra, besin maddelerinin topraktan bitki hücrelerine taşınmasına yardımcı olan hayati bir elementtir. Bununla birlikte, yaz aylarında çiçekli bahçe bitkilerinizi sulamak için mükemmel zamanın ne zaman olduğunu öğrenin.

Yaz aylarında çiçeklerinizin bakımını yapmak ve kurumasını önlemek için çiçekli bitkilerinizi sulamak için ideal zamanı bilmek ve bu nedenle su kaybını önlemek önemlidir.

Yaz aylarında bahçe çiçekleri ne zaman sulanmalıdır?

Çiçekleri sula

Yaz aylarında çiçekli bitkilerinizi sulamak için en iyi zaman akşamdır.  Böylece bitkiler suyu daha iyi emer  ve bu nedenle bitkilerin kendilerini düzgün bir şekilde  nemlendirmelerini önleyen buharlaşma yoluyla  su kaybını sınırlandırırsınız  .

İpucu:  Çiçeklerinizin ve aynı zamanda sebze bahçesindeki bitkilerin ısının etkisiyle kurumasını önlemek için toprağın durumunu düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir. Su yoğun bitkiler için,  toprak yüzeyde kurur kurumaz onları sulayın.  Orta derecede su ihtiyacı olan bitkiler, toprak yaklaşık 5 cm derinliğinde kuruduğunda   sulanmalıdır  . Ancak su ihtiyacı düşük olan bitkiler ancak toprak 8 veya 10 cm kuru olduğunda sulanabilir.

Yaz aylarında çiçekler nasıl başarılı bir şekilde sulanır?

Bahçe çiçeklerine iyi bakın

Çok sıcak olduğunda, bitkilerin bolca sulanması tavsiye edilir,  ancak daha az sıklıkta. Aslında, bitkileri her gün küçük miktarlarda sulamak kötü bir fikirdir ve iyi bir nedenle,  bitkiler bu durumda kök sistemlerini  derinlemesine değil , yalnızca yüzeyde geliştirir . Bununla birlikte,  çiçeklerinizi cömertçe sulayın,  ancak sulamaları boşaltın.

Toprağı ve çiçekli bitkilerin köklerini daha iyi nemlendirmek için bitkilerinizi iki geçişte sulayabilirsiniz.  Bu , ikinci sulama sırasında suyun derinlemesine sızmasını kolaylaştırmak için önce toprağı hafifçe nemlendirmenizi sağlar  . Ayrıca, su derin olduğunda daha az buharlaşır.

Ayrıca, çiçekli bitkilerinizin dibinde,  yaprakları ıslatmadan suladığınızdan emin olun.  Bu teknik, bitkileri etkili bir şekilde nemlendirmenin yanı sıra, su tasarrufu yapmanıza ve  yabani ot  ve sümüklü böcek gibi zararlıların ortaya çıkmasını önlemenize olanak tanır. Yaprakları kuru tutarak  mantar hastalıklarına neden olan nemi de engellemiş olursunuz. Doğrudan çiçekli bitkilerinizin dibine su vermek için sulama kabını kullanın,  ancak başsız. Buna yağmurlama denir. Özellikle su tasarrufu sağladığı için damla sulama sisteminin de tavsiye edildiğini unutmayın.

Çiçekli bitkilerinize daha iyi nem sağlamak  için bahçenizi ayıklamayı düşünün.  Nitekim yabani otların da suya ihtiyacı vardır ve bu nedenle  çiçeklerinizle rekabet ederler.  Bununla birlikte, bahçeyi ayıklamak, çiçekli bitkilerinizin kendi başlarına sulamadan faydalanmasını sağlar.

Yaz aylarında, malçlama ayrıca toprağı serin tutmanıza  ve  dolayısıyla sulamaları dışarıda bırakmanıza yardımcı olabilir. Bunu yapmak için, bitkilerinizin dibine saman koyun. Malçlama, toprağı serin tutmanın yanı sıra su ve zamandan da tasarruf sağlar.

Çiçekli bitkilerinizi akşamları sulayarak ve bu sulama kurallarına uyarak, çiçeklerinizi uygun şekilde nemlendirebilir ve kurumasını önleyebilirsiniz.