İşte yumurta kabuklarının gerçekte ne için kullanılabileceği, hepimizin çöpe attığı ve bunun yerine mucizevi olan yiyecek artıkları.

Yumurta kabukları çoğu kişi tarafından artık olarak kabul edilir, ancak hem evde hem de bahçede çok faydalıdır Gelin bunları nasıl kullanabileceğimizi birlikte öğrenelim. Önce mutlaka dezenfekte edilmeleri gerekir, ardından ev işlerinde müttefik olduklarını kanıtlayabilirler.

yumurta kabuğundan ne yapılır

Her birimiz haftada en az bir kez birkaç yumurta yemeliyiz. Enerjimizi güçlendiren proteinler ve diğer besinler açısından zengin, gerçekten eksiksiz bir besindir.

Yumurta kabukları

Kızartmasını sevenler var, haşlayanlar var, sadece beyazlatanlar var. Ancak ne kadar severseniz pişirin, pişirmeden önce veya sonra, kabuklarını çıkarmak esastır . Kabuklar elle yenilmemelidir, yenilebilir değildir ve diğer şeylerin yanı sıra sağlık açısından tehlikelidir.

Yumurta kabukları bu yiyeceğin dış kısmıdır ve hayvanların mahrem bölgelerine temas eder ve çoğu zaman atıklarını karşılar . Tam da bu nedenle, hayatınızda en az bir kez piyasada tam olarak temiz olmayan yumurtalar bulmak başınıza gelmiş olacaktır.

Yumurta kabuklarını geri dönüştürün

Ancak yumurta kabuklarının sağlığımızı tehdit etmemesi için kaynamış suya batırıp birkaç dakika beklememiz yeterli . Bu şekilde, tüm bakteriler ortadan kaldırılacaktır. Bu noktada kesinlikle çöpe atmamanızı, bahçede kullanmanızı öneririz. Aslında, bu artıklar ev işlerimiz sırasında inanılmaz müttefikler olabilir.

Yumurta kabukları: bahçenin vazgeçilmezi

Herkes bilmez ama yumurta kabuğu gerçek bir doğal gübredir . Uzmanlar, aslında, toprağın sağlıklı ve beslenmesini sağlamak için kullanırlar. Aslında onları kullanarak, bitkilerin katlanarak büyüdüğünü fark ettiler.

Bu kalıntıların kullanımı hem bahçesini süs bitkileriyle bereketli görmek isteyenlere hem de sebzecilikle uğraşanlara tavsiye edilir . Bu kabukları hem geniş bir bahçeniz varsa hem de sadece teras, balkon veya pencereniz varsa kullanabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, kabukları çeşitli parçalara ayırmak ve genellikle fidelerinizi yapmak için kullandığınız toprakla birlikte bir karışım oluşturmak. Yumurtaları tükettikten sonra, dezenfekte etmek için kabuklarını kaynatmanız gerekeceğini unutmayın.

Yumurta kabukları

Soğumaya bıraktıktan sonra iyice kurutmanız gerekecek çünkü ancak bu şekilde toprakla mükemmel bir karışım oluşturacaklar. Artık karışımı tercih ettiğiniz bitkilerle, belki de büyümesi daha zor olanlarla birleştirebilirsiniz.

Gerçek bir gübreleme için söz konusu kabukların sadece toprağı besin yönünden zenginleştireceğini bilmelisiniz . Bitkilerinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak prosedürü yılda birkaç kez, hatta ayda bir tekrarlamayı unutmayın.

Aslında zamanla onları tanımalı ve sizden yardım istediklerinde anlamalısınız çünkü su artık onlar için yeterli değildir. Bu sayede sağlıklı ve gür olacaklardır.